Autoritățile anunță inspecții în toate spitalele din Botoșani, ca reacție la tragedia din Constanța

Autoritățile anunță inspecții în toate spitalele din Botoșani, ca reacție la tragedia din Constanța

Inspectori ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) și angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor demara o acțiune de verificare a instalațiilor electrice ale spitalelor din Botoșani, ca reacție la tragedia produsă într-o unitate sanitară din Constanța, a anunțat, miercuri, medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP.

Potrivit sursei citate, verificările sunt necesare inclusiv pentru testarea capacității sistemelor electrice, având în vedere solicitarea unor concentratoare de oxigen adresată Ministerului Sănătății.

„Am solicitat din nou concentratoare, avem nevoie urgent. Foarte mulți pacienți folosesc trei surse de oxigen, și vorbesc de cei care sunt pe secții și nu pe terapie intensivă. Necesitatea de concentratoare este foarte mare la acești pacienți. (...) E nevoie și de niște tuburi de oxigen, care nu sunt suficiente. (n.r.: Incendiul de pe Secția de Boli Infecțioase din Constanța) ne-a atras atenția, motiv pentru care o echipă mixtă din partea ISU și DSP vor face din nou controale și verificări în toate unitățile sanitare din județul Botoșani. S-au făcut reabilitări, în Secția de Infecțioase, de exemplu, unde s-a refăcut partea electrică și s-au mai făcut lucrări de reabilitare pe partea asta”, a afirmat Adăscăliței.

Lucrările de reabilitare a instalației electrice din Secția de Contagioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Botoșani au fost efectuate în vară. Valoarea investiției este de aproximativ 1,6 milioane de lei, fonduri care vor fi recuperate din bugetul european destinat măsurilor de combatere a pandemiei.

Managerul SJU, Doina Caba, a precizat că proiectul nu este singular și că, pe lângă investițile cu finanțare europeană ce vizează Unitatea de Primiri Urgențe și cele două ambulatoare, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie, în ultimele luni s-au investit bani în ridicarea standardelor de calitate pe secțiile Chirurgie Generală, Medicală II și Oncologie.

 

Spune-ne opinia ta