Numărul botoșănenilor diagnosticați cu afecțiuni respiratorii crește din nou

Numărul botoșănenilor diagnosticați cu afecțiuni respiratorii crește din nou

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii este din nou în creştere. În perioada 27 februarie - 5 martie, 1064 de persoane au fost diagnosticate cu afecţiuni respiratorii, iar în intervalul 6-12 martie, numărul a crescut la 1.341 de bolnavi.

În intervalul menţionat 66 de persoane au fost diagnosticate cu gripă. 8 dintre cazuri au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 0 şi un an. 20 de bolnavi au între 2 şi 4 ani. 27 cazuri au fost înregistrate în rândul celor cu vârste între 5 şi 14 ani. 

898 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 8 dintre acestea au avut nevoie de internare. 512 dintre bolnavi au între 0 şi 14 ani.

Alte 377 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 90 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor. 

(Constantin Gheban)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ordin de protecție emis de polițiști, după ce o tânără a fost amenințată și lovită de propria mamă

astăzi, 13:55
169

S-a întâmplat în județul vecin. Tânăra s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, din județul Suceava, și a sesizat faptul că vineri, în jurul orei 2...

Sărbătoare cu sute de creștini: Icoana la care mama lui Enescu s-a rugat pentru a zămisli un prunc (fotogalerie)

astăzi, 11:02
509

Sâmbătă, 23 septembrie, la Mănăstirea Gorovei a fost sărbătorită Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul si icoana făcătoare de minuni aflată la acest așezamânt monahal....

Avertismentul unui cunoscut medic, după ce două persoane s-au intoxicat în beciul locuinței: „Fierbe tulburelul! Atenție, nu e de glumit!”

astăzi, 10:15
127

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că un bărbat, în vârstă de 85 de ani și o femeie, de 74 ani, sunt în stare critică, după ce au ajuns la UPU fiind găsiți intoxicați în be...