Despre situația și aglomerația din Ambulatoriul de Specialitate a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani au scris și reporterii Știri.Botoșani.ro, săptămâna trecută. Această problemă nu este una nouă, dar generează disconfort și pacienții ajung la capătul puterilor. Holul devine super aglomerat încât uneori nu ai loc să arunci un ac, iar timpul de așteptare pentru a beneficia de servicii medicale devine tot mai mare.
Această situație a fost luată la cunoștință și de noul manager al unității sanitare, care a declarat că vrea să alterneze programul din Policlinică. Astfel, nu s-ar mai crea aglomerație, iar pacienții nu ar mai fi nevoiți să aștepte ore în șir pe holurile spitalului.
„Noi ne-am orientat chiar de la început. Nu e un secret. Acolo spațiul este foarte mic și ne-am gândit să alternăm programul să fie și după-amiază. Pentru unele cabinete care sunt în Ambulatoriu programul să fie și după-amiază, pentru că dacă acolo vin 10 persoane, dintre care 3 sunt aparținători, acel hol devine super aglomerat”, a declarat Angel Iulian Călin, manager Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.
Foștii manageri ai unității sanitare au optat ca Ambulatoriul să fie la parter, deoarece sunt pacienți bolnavi de diabet, oncologici sau cu fracturi, și le este greu să ajungă la etaj.
„Noi am optat pentru parter în ideea de a fi ușor accesibil. Este ortopedia, diabet, unde pacienții sunt cronici, este oncologia, iar pacienților le vine greu să urce la etaj. Sunt pacienții noștri cărora trebuie să le arătăm deschidere. Strategia noastră este să alternăm programul pe cabinet, să fie program de dimineață și după-amiază”, a adăugat Angel Călin.
Potrivit reprezentanților unității spitalicești, cele mai aglomerate cabinete sunt cele de diabet zaharat, oncologia, cardiologia, ortopedia și gastroenterologia.