Noi servicii medicale decontate de CAS la Spitalul Județean din Botoșani

Specialiștii botoșăneni spun că aceste servicii sunt disponibile din luna iulie, însă până în momentul actual nu au fost cine știe ce prezentări. 

Noi servicii medicale decontate de CAS la Spitalul Județean din Botoșani

Din luna iulie a acestui an, botoșănenii pot beneficia de noi servicii medicale la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Este vorba despre screening-ul cancerului mamar, care cuprinde consultație de specialitate și mamografie, screening-ul cancerului de col uterin, care cuprinde consultație de specialitate și mamografie. De asemenea, se mai pot face investigații pentru pentru osteoporoză, pentru afecțiuni ale glandei tiroidiene și ecografii de tiroidă.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, nu toți cetățenii știu despre aceste servicii, motiv pentru care și numărul prezentărilor este redus.

„Avem prinse în contract, însă nu prea se știe și numărul de pacienți este redus. Dar dacă populația vrea să se investigheze poate să vină cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate. Mai putem să facem în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate și osteodensitometria cu raze Dexa, adică investigarea osteoporozei”, a declarat dr. Ștefan Bercea, director medical al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cei interesați de aceste investigații medicale se pot programa în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Pentru investigarea osteoporozei, pe trimitere trebuie să fie specificat segmentul care se dorește a fi analizat.

Programările se pot face de luni până vineri, între orele 13:00 – 14:00, la numărul de telefon 0727 307 645. Serviciile sunt gratuite, fiind decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1158

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
593

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...