Mușcată de șobolan în propria curte!

Mușcată de șobolan în propria curte!

S-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe, spunându-le cadrelor medicale că a fost mușcată de un șobolan. Botoșăneanca în vârstă de 30 de ani prezenta plăgi mușcate, ea fiind direcționată către Secția de Boli Infecționase a Spitalului Mavromati, nu înainte de a i se toaleta și dezinfecta rănile.

Femeia a povestit că se afla în grădina de legume, într-o curte situată la marginea municipiului Botoșani, și că a văzut șobolanul că se apropie, dar nu a mai avut timp să se ferească, ea fiind mușcată de picior. 

Muşcătura de şobolan poate duce la apariţia unei boli de origine infecţioasă cauzate de două organisme distincte, Streptobacillus moniliformis şi Spirillum minus. Persoanele muşcate de şobolan pot resimţi primele simptome ale febrei specifice între două şi 10 zile de la expunerea la animalul infectat. Cele mai frecvente simptome sunt episoade de frisoane alternate cu febră, vărsături, dureri de spate, dureri de cap şi dureri musculare.

În primele luni ale acestui an, la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani s-au prezentat mai bine de 200 de botoșăneni care prezentau plăgi mușcate de la pisici sau câini. Dintre cei care au ajuns la UPU, 45 au fost copii și au avut nevoie de tratament de specialitate din cauza mușcăturilor de animale, în cele mai multe cazuri fiind vorba de câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
18

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
65

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
143

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...