Monica Adăscăliței despre vaccinarea la sate: „Reticența este în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar cred în conspirații mondiale”

Monica Adăscăliței despre vaccinarea la sate: „Reticența este în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar cred în conspirații mondiale”

Campania de vaccinare a început să ia amploare la nivelul județului Botoșani, dovadă și numărul mare de cetățeni care s-au imunizat împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 în ultimele două săptămâni.

Până acum, la nivelul județului s-au vaccinat 85.722 de cetățeni cu schema completă.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP), afirmă că încă mai există reticență în rândul populației.

„Am deschis încă un centru fix tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să se vaccineze și să nu mai fie acele cozi la centrul de vaccinare de la „Gheorghe Asachi”, am făcut aceste echipe mobile pentru mediul rural, după care am început să vaccinăm în baza solicitărilor venite din partea persoanelor imobilizate. Însă rămân aceste reticențe în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar care cred în conspirații mondiale, ascultă mai mult aceste fake-news-uri care circulă pe rețelele de socializare”, explică medicul Monica Adăscăliței.

Mai mult decât atât, autoritățile sanitare susțin că și reprezentanții cultelor au început să înțeleagă situația pandemiei. În special pentru că oamenii din mediul rural ascultă foarte mult de părerile preoților.

„În mediul rural avem acea reticență în rândul persoanelor din comune și din sate, care au ascultat foarte mult de reprezentanții Bisericilor. Dar au început și preoții să înțeleagă situația pandemică și faptul că vaccinarea este o soluție. O parte dintre ei chiar au început să se alăture campaniei de vaccinare prin simplul fapt că nu mai țin acele discursuri contra vaccinării și se abțin de la comentarii. Sperăm încet, încet să ajungem la acea rată de vaccinare la nivelul județului de 70%”, completează Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
507

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1891

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
223

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...