Monica Adăscăliței despre vaccinarea la sate: „Reticența este în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar cred în conspirații mondiale”

Monica Adăscăliței despre vaccinarea la sate: „Reticența este în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar cred în conspirații mondiale”

Campania de vaccinare a început să ia amploare la nivelul județului Botoșani, dovadă și numărul mare de cetățeni care s-au imunizat împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 în ultimele două săptămâni.

Până acum, la nivelul județului s-au vaccinat 85.722 de cetățeni cu schema completă.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP), afirmă că încă mai există reticență în rândul populației.

„Am deschis încă un centru fix tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să se vaccineze și să nu mai fie acele cozi la centrul de vaccinare de la „Gheorghe Asachi”, am făcut aceste echipe mobile pentru mediul rural, după care am început să vaccinăm în baza solicitărilor venite din partea persoanelor imobilizate. Însă rămân aceste reticențe în rândul persoanelor care nu cred în vaccin, dar care cred în conspirații mondiale, ascultă mai mult aceste fake-news-uri care circulă pe rețelele de socializare”, explică medicul Monica Adăscăliței.

Mai mult decât atât, autoritățile sanitare susțin că și reprezentanții cultelor au început să înțeleagă situația pandemiei. În special pentru că oamenii din mediul rural ascultă foarte mult de părerile preoților.

„În mediul rural avem acea reticență în rândul persoanelor din comune și din sate, care au ascultat foarte mult de reprezentanții Bisericilor. Dar au început și preoții să înțeleagă situația pandemică și faptul că vaccinarea este o soluție. O parte dintre ei chiar au început să se alăture campaniei de vaccinare prin simplul fapt că nu mai țin acele discursuri contra vaccinării și se abțin de la comentarii. Sperăm încet, încet să ajungem la acea rată de vaccinare la nivelul județului de 70%”, completează Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
777

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1285

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
506

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...