Managerul DSP face precizări privind administrarea anticorpilor monoclonali

Managerul DSP face precizări privind administrarea anticorpilor monoclonali

Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, a făcut, în cadrul unei conferințe de presă, din cursul zilei de marți, precizări privind administrarea anticorpilor monoclonali, care au ajuns și în spitalele din județul nostru pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

Spitalul Județean „Mavromati” a primit 20 de fiole de anticorpi monoclonali, iar Spitalul din municipiul Dorohoi a primit 10 astfel de fiole.

„În ultima perioadă au fost multe discuții și întrebări de ce nu se administrează la toți pacienții anticorpi monoclonali. În primul rând, medicația și tot ce înseamnă conduită terapeutică, medicul curant este suveran în ceea ce privește schema de tratament. Acești anticorpi monoclonali nu se administrează deloc în momentul în care pacientul are simptome mai mult de șapte zile, forme severe de boală, cu disfuncții respiratorii ce necesită suplimentare cu oxigen”, a declarat managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Acești anticorpi se administrează doar pacienților care prezintă o formă ușoară sau medie de boală, cu o saturație mai mare de 90%, fără supliment de oxigen și celor care prezintă factori de risc pentru agravarea bolii, care au peste 65 de ani și alte afecțiuni în spate.

Aceste fiole, pe care județul le-a primit, fac parte dintr-un lot de 5.206 de fiole cu anticorpi donate de Italia, care au ajuns în 134 de unități sanitare din România, pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

astăzi, 15:34
373

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

astăzi, 13:07
619

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
695

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...