Moment emoționant, Alexia și-a colindat salvatorii. ”A fost o muncă titanică”, spune astăzi medicul!

La un an de la accidentul care aproape a lăsat-o mutilată pe viață, Alexia - adolescenta din Botoșani căreia medicii i-au replantat brațele după accidentul de la Pașcani - și-a colindat salvatorii.

Moment emoționant, Alexia și-a colindat salvatorii. ”A fost o muncă titanică”, spune astăzi medicul!

Alături de ea - alți patru tineri ajunși în grija medicilor la Spitalul de Copii din Iași, după accidentul cumplit din decembrie 2022. Autocarul în care se afla ansamblul muzical din care făceau parte s-a răsturnat la Pașcani.

Tinerii le-au arătat salvatorilor că nu și-au pierdut bucuria de a cânta, chiar dacă au suferit enorm după accident, relatează Știrile ProTV.

Alexia, Elena și Silviu au ajuns anul trecut în stare foarte gravă la clinica de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii din Iași. Alexia - cu un braț zdrobit și altul amputat. Elena - cu fruntea și urechea zdrobite, iar Silviu - cu chipul desfigurat.

Medicul Sidonia Susanu a devenit una dintre cele mai importante persoane din viața acestor tineri.

„Pentru mine e ca a doua mamă, mi-a salvat viața și m-a luat sub aripa ei și m-a îngrijit. Starea mea e foarte bună, mișc mâna dreaptă mai mult de 50/100. Mâna stângă o mișc, o simt, lucrez la mușchi, să îi pot recupera”, a spus Alexia Tudose, fostă pacientă.

„A fost un an destul de greu pentru noi, am mers foarte des la spital, spitalul a fost a doua noastră casă”, spune și Elena Strachinariu, fostă pacientă.

„Nu prea îmi amintesc ce s-a întâmplat acolo, e totul din bucăți. Îmi aduc aminte că era muzică, ne distram și deodată s-a întâmplat”, a povestit Silviu Cucinschi, fost pacient.

Eric și Iulian au scăpat cu răni mai ușoare. Dar acum văd viața altfel.

„Este o mare fericire să îi vedem pe toți zâmbind fericiți, chiar dacă nu și-au terminat programul de recuperare. A fost o muncă titanică”, a spus emoționată Sidonia Susanu, medic-șef clinica de chirurgie plastică Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Recuperarea adolescenților nu s-a încheiat. Unii dintre ei încă au nevoie de intervenții chirurgicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
78

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
26

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
55

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...