Ministrul Sănătăţii: Există „un risc foarte mare” ca Botoşani să devină o a doua Suceava

Ministrul Sănătăţii: Există „un risc foarte mare” ca Botoşani să devină o a doua Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, în urma vizitei la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati", că exista „un risc foarte mare" ca Botoşani să devină o a doua Suceava, ca urmare a  numărului mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale din unitatea declarată focar COVID.

Oficialul a precizat că situația de la „Mavromati” poate fi controlată prin refacerea mentalităţii şi creşterea încrederii în rândul personalului medical.

Am venit să re-evaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă încât am văzut unde s-a ajuns. Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital. Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi, în acelaşi timp, să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est - de aici plec la Suceava - îşi revine", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Vizita lui Nelu Tătaru la Botoşani survine la câteva zile după emiterea unor ordine privind suspendarea din funcţie a managerului SJU şi a șefului Direcţiei de Sănătate Publică.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
1

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
52

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...