Ministrul Budăi la conferința aniversară a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară”: „Sindicalistul dacă nu cere nu este sindicalist, iar ministrul dacă dă din prima nu este chiar bun” (video)

Ministrul Budăi la conferința aniversară a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară”: „Sindicalistul dacă nu cere nu este sindicalist, iar ministrul dacă dă din prima nu este chiar bun” (video)

La conferința aniversară de 10 ani de activitate a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani, care a avut loc vineri, a participat și ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi. În cadrul conferinței, oficialul a participat și la un schimb de replici cu sindicaliștii din sănătate.

Ministrul Budăi a apreciat faptul că „sindicalistul dacă nu cere nu este sindicalist, iar ministrul dacă dă nu este bun chiar din prima să dea.”

Au fost, astfel, puse pe foaie mai multe probleme întâmpinate de-a lungul anilor, dar pe care angajații din sistemul sanitar au reușit să le rezolve. Dacă Viorel Rotilă, managerul FSSR, a declarat că autoritățile prezente în sala de conferință sunt de o parte și de alta a baricadei, Budăi a spus contrariul. Și anume că el nu a ezitat și nu va ezita niciodată să fie prezent în fața oamenilor.

„Vreau să vă spun un lucru despre mine, un om așa simplu cum sunt eu, de la Botoșani. Nu am ezitat și nu voi ezita niciodată să fiu prezent în fața oamenilor. Au fost momente și mai grele, când am ieșit în fața oamenilor, am ieșit în mijlocul sindicaliștilor și am discutat. Chiar dacă nu tot timpul ești primit cu ospitalitate, dar oamenii își strigă nemulțumirile și au dreptate. Tu ești acolo ca să îi asculți, în primul rând, și să încerci să le rezolvi problemele, deși nu mereu le poți rezolva. Sunt adeptul dialogului și dacă vorbim de partenerii sociali, mai ales al dialogului social”, a spus Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii.

Mai mult decât atât, ministrul a recunoscut că a rămas cu o dezamăgire în urma mandatului anterior.

„Una dintre dezamăgirile mandatului trecut este că nu am reușit ca patronatele și sindicatele de la aceeași masă să se înțeleagă între ele, timp de șase luni. Eram pe punctul de a lua decizia singur și atunci a picat guvernul. Dar vă promit că până la finalul anului legea dialogului social va fi gata, fie că vă înțelegeți sau nu”, a completat Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
864

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1346

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
563

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...