Ministerul Sănătății vrea să extindă vaccinarea gratuită anti-HPV și la fetele și băieții de peste 14 ani

Ministerul Sănătății vrea să extindă vaccinarea gratuită anti-HPV și la fetele și băieții de peste 14 ani

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că săptămâna aceasta va face toate demersurile pentru extinderea vaccinării gratuite anti-HPV la fetele și băieții de peste 14 ani.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut acest anunț, după ce a dezvăluit că și-a vaccinat fetița împotriva HPV, a doua zi după ce vaccinurile au fost distribuite către DSP-uri și medicii de familie săptămâna trecută.

Ioana Mihăilă și-a înscris fetița pe lista de așteptare în urmă cu un an și jumătate.

Sper să ajung să îmi vaccinez și băiețelul, care are 8 ani acum, cu toată încrederea, la fel cum mi-am vaccinat și fetița”, a declarat ministrul Sănătății, la o dezbatere pe tema reformării programului de vaccinare anti-HPV din România, organizată de Asociația Mame pentru Mame, fondată de Ana Măiță.

Referitor la extinderea campaniei gratuite de vaccinare anti-HPV la fetele și băieții cu vârste de peste 14 ani, Ioana Mihăilă a precizat că ”vom iniția săptămâna aceasta solicitările către INSP atât pentru vârstă, cât și pentru adresare, să putem vaccina și fetele de alte vârste, și băieții”.

Ministrul Sănătății a menționat că va cere STS o soluție pentru simplificarea programării pentru vaccinarea anti-HPV. Aceasta a precizat că platforma de programare va fi făcută după modelul celei pentru vaccinul anti-COVID-19.

La momentul de față, programarea se poate face la medicul de familie, care trimite listele către DSP și Ministerul Sănătății.

”Putem achiziționa încă de anul acesta până la 90.000 de doze suplimentare de vaccin anti-HPV”, a mai spus Ioana Mihăilă, citată de presa centrală.

 

Spune-ne opinia ta