Doar 23 de medici de familie din Botoșani au încheiat contracte cu CAS pentru a participa la campania de vaccinare anti-COVID

Doar 23 de medici de familie din Botoșani au încheiat contracte cu CAS pentru a participa la campania de vaccinare anti-COVID

23 de medici de familie din Botoșani au aderat la campania de vaccinare împotriva COVID-19 până în prezent, informează miercuri, printr-un comunicat de presă, Cancelaria Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor, transmite aprecierea față de profesioniștii care au încheiat contracte în acest sens cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Potrivit datelor colectate de Direcția de Sănătate Publică, cel mai mare număr de persoane imunizate în cadrul propriului cabinet a fost raportat de către medicul Fivii Arghir, din comuna Răchiți, care a vaccinat 230 de persoane. Urmează medicul Ionela Calfa, din Albești, cu 166 de pacienți, doctorii Gheorghe Constantin și Galina Luca, din Tudora, care au imunizat 170 de persoane, medicul Ludmila Bulgaru, din Copălău, care a vaccinat 75 de persoane. De asemenea, printre cei mai activi medici implicați în campanie se numără și Constantin Adăscăliței, din comuna Lozna, Vasile Scobioală, din Hănești, și Otilia Carmen Brînzei, din Unțeni, cu câte 70 de pacienți vaccinați.

„Le mulțumesc în nume personal și intenționez să actualizez această situație în fiecare săptămână pentru că realmente merită lăudați medicii ce își asumă misiunea de a gestiona sănătatea publică inclusiv în perioade de criză, cu toate pe care acestea le presupun. Știu că nu sunt condiții peste tot, dar cu sprijinul domnilor primari se pot găsi soluții. Le mulțumesc, de aceea, și primarilor care au sprijinit medicii de familie din aceste comune”, este mesajul prefectului Dan Nechifor, conform comunicatului citat.

În județul Botoșani profesează 166 de medici de familie, dintre care, inițial, 42 își exprimaseră acordul de participare în cadrul campaniei de vaccinare. Puțin peste 1.000 de persoane s-au imunizat prin intermediul celor 23 de specialiști contractați de stat.

 

Spune-ne opinia ta