Mii de oameni s-au programat pentru ecografii sau consultații gratuite în cadrul proiectului „Din grijă pentru tine” (video)

Mii de oameni s-au programat pentru ecografii sau consultații gratuite în cadrul proiectului „Din grijă pentru tine” (video)

Peste 1.000 de botoșăneni veniți din toate colțurile județului s-au programat pentru ecografii sau consultații gratuite în cadrul cabinetelor medicale amenajate la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, din municipiul Botoșani, în proiectul „Din grijă pentru tine”.

Proiectul „Din grijă pentru tine” este organizat ca un spital de campanie, cu 28 de cabinete medicale pe diverse specializări, cum ar fi cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie și altele. Acesta s-a desfășurat în zilele de 11 și 12 iunie, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

De asemenea, pe lângă specializările menționate mai sus s-au efectuat ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B și C, screening pentru cancer de col uterin, teste genetice, dar și cursuri de prim ajutor pentru cei interesați.

„Astăzi avem cabinete medicale amenajate, unde oamenii care și-au făcut programare vin să facă consultații gratuite. Avem cabinete pe diverse specializări, cu medici specialiști. Pe lângă asta, avem testare genetică gratuită, analize medicale gratuite, ecografii și diverse consultații. Sunt așteptați până diseară, la ora 17:00, în jur de 1300 de oameni tot cu persoanele programate ieri (n.r. duminică, 11 iunie 2023)”, a declarat Racu Claudiu, reprezentant organizatori.

Programări pentru unele specializări, epuizate din primele ore

Potrivit organizatorilor, cele mai multe solicitări au fost pentru specializările cu ecografii. Acolo, programările s-au epuizat chiar din primele câteva ore de la începerea procesului de programare.

„Programările pentru toate specializările cu ecografii s-au terminat în primele câteva ore, iar oamenii au fost chiar foarte necăjiți că nu au mai prins acolo”, a adăugat Racu Claudiu.

De asemenea, au venit oameni chiar din cele mai îndepărtate colțuri ale județului Botoșani.

Au venit oameni chiar din marginea județului Botoșani, din Mitoc, Rădăuți Prut, Vârfu Câmpului și alte localități rurale”, a conchis acesta.

„Din grijă pentru tine” este o campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) din Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Universitatea de Medicină și Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade" din Târgu Mureș, Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati”, Spitalul de Recuperare ,,Sf. Gheorghe”, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor – ADRA și Asociața ,,Ridică-te și Umblă”.

Proiectul se află la a VIII-a ediție și este pentru prima dată organizat în județul Botoșani. Acesta a mai fost organizat, în trecut, în Cluj Napoca, Bacău și Iași.

 

 



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1132

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
577

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...