Medicii britanici vor să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a preveni infectarea cu coronavirus

Specialiştii britanici solicită autorităților suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Medicii britanici vor să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Metoda este utilizată în numeroase țări deoarece în lipsa vitaminei D, organismul este mult mai predispus la infecţii, relatează The Guardian.

Încă de la începutul epidemiei, specialiştii au recomandat suplimentele cu vitamina D, pentru a sprijini sistemul imunitar în lunile reci. Totuşi, oamenii nu apelează la suplimente şi atunci specialiştii cer autorităților să adauge vitamina D în compoziţia alimentelor de bază precum pâinea şi laptele.

 

Specialiştii în sănătate din Marea Britanie atrag atenţia cu privire la deficienţa de vitamina D de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie.

Din lipsă de vitamina D, organismul este mult mai predispus la infecţii, conform studiilor.

Săptămâna trecută, un studiu efectuat de cercetători din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus dintr-un eşantion de 216 participanţi, sufereau de o deficienţă de vitamina D.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. În Marea Britanie, însă, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B.

Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

Pe de altă parte, excesul de vitmina D este dăunător, deoarece acumularea de calciu în sânge poate provoca greață, vărsături, slăbiciune, urinare frecventă, dar și sete excesivă, durere de stomac, amețeală și confuzie.

În unele cazuri, simptomele pot progresa către durere osoasă și probleme renale ca urmare a formarii calculilor renali.

Sursa:3dots.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Paști îndurerat pentru o mamă din Dorohoi: Pruncul ei s-a stins pe patul de spital!

astăzi, 09:15

Este imposibil de înțeles durerea unei mame care își pierde copilul. O suferință profundă și inimaginabilă, o tristețe care așază sufletul într-un doliu nesfârșit. ...

Adrian Panaete, antrenorul de genii, răspuns dur după Olimpiada de Informatică: ”Mândria de a fi botoșănean” / ”Vorbim despre oameni etern nemulțumiți!”

astăzi, 08:18

Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, care este și vicepreședintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (350)

astăzi, 07:54

O ANTOLOGIE A.L.P.I. De la Iași am primit  o antologie care se armonizează cu o dublă dimensiune a timpului: cea obiectivă (cu o portretizare la zi a celor  28  de pe tot at&acir...