Medicii botoșăneni recomandă prudență de Sărbătorile Pascale. „Prudență, ca de fiecare dată când discutăm sugerăm să nu se facă exces de niciun fel, nici alimentar și nici alcoolic” (video)

Medicii botoșăneni recomandă prudență de Sărbătorile Pascale. „Prudență, ca de fiecare dată când discutăm sugerăm să nu se facă exces de niciun fel, nici alimentar și nici alcoolic” (video)

În fiecare an, în timpul sărbătorilor când gospodinele gătesc zeci de feluri de mâncare oamenii nu mai știu să se limiteze și ajung la spital. Din aceste motive, cadrele medicale recomandă prudență în această perioadă.

Potrivit autorităților din sănătate, organismul este expus la o alimentație destul de consistentă de sărbători și aici apar tulburări digestive și alte probleme.

„De fiecare dată după un post lung, de 40 de zile, organismul are de suferit când revine la mâncarea obișnuită. Dacă s-ar mânca în cantități normale nimeni n-ar ajunge în astfel de situații”, a declarat Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Aceasta a mai spus că în perioada Sărbătorilor Pascale programul Unității de Primiri Urgențe (UPU) din Botoșani și a Compartimentului pentru Primiri Urgențe (CPU) din Dorohoi va fi de 24/24, tocmai pentru a ajuta fiecare caz medical.

„Cea mai mare adresabilitate este pe UPU, în special în perioada sărbătorilor, astfel la UPU și CPU Dorohoi programul va fi de 24/24, adică normal, iar noi ne-am pregătit. Sperăm totuși să nu avem multe probleme medicale în aceste zile, însă din punct de vedere al infrastructurii și al personalului activitatea este pregătită și sperăm să facem față cu bine. Prudență, ca de fiecare dată când am discutat sugerăm să nu se facă exces de niciun fel, nici alimentar și nici alcoolic”, a completat Adăscăliței.

Mai mult decât atât, cadrul medical a specificat și faptul că ar fi bine ca cetățenii să păstreze, în continuare, distanțarea fizică în spațiile aglomerate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1258

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9790

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...