Caravana cu testări gratuite de screening pentru depistarea cancerului de col uterin ajunge miercuri la Stăuceni

Caravana cu testări gratuite de screening pentru depistarea cancerului de col uterin ajunge miercuri la Stăuceni

Miercuri, 20 aprilie, caravana Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, va ajunge la Stăuceni, unde va efectua testări gratuite de screening pentru depistarea cancerului de col uterin.

La această caravană sunt așteptate toate femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani.

Potrivit cadrelor medicale, în fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, ceea ce înseamnă un procent de 12% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Uniunea Europeană. Peste 1900 de femei din România pierd, în fiecare an, lupta cu această maladie.

Cele care vor să ia parte la această acțiune se pot prezenta la Sala Sporturilor din Stăuceni, pe 20 aprilie, începând cu ora 09:00.

Ce trebuie să știi înainte de efectuarea unui astfel de test

Înainte de a efectua testul Babeș-Papanicolau trebuie să evitați contactul sexual cu 48 de ore înaintea recoltării, nu utilizați săpunuri vaginale, spermicide sau creme vaginale cu 48 de ore înainte recoltării și trebuie să te programezi la distanță de menstruație.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
878

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1347

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
571

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...