Una din cinci persoane cu pielea albă poate dezvolta cancer de piele. Din nefericire, boala este din ce în ce mai frecventă, iar în România dignosticul se obţine destul de greu şi tratamentele nu au eficienţa necesară vindecării.
Potrivit, dr. Mihaela Leventer, românii cu cancere de piele ajung târziu la medic, pentru că nu iau în serios primele semne, care au o evoluție silențioasă, nu dor și nu provoacă niciun disconfort. Majoritatea pacienților sunt depistați întâmplător sau merg la medic în faze avansate, când tumora ulcerează, sângerează sau a crescut prea mult pe suprafața pielii.
„Sub aparența unei bube care nu mai trece pot să fie probleme serioase. Orice leziune care nu se vindecă într-o lună este suspectă și trebuie să trimită pacientul la dermatolog”, a subliniat dr. Mihaela Leventer, cu ocazia simpozionului „Strategia terapeutică în cazurile de carcinom cutanat”, organizat în 5-6 iunie, sub egida Societății Române de Dermatologie și a Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii.