Medic pe ambulanță, în România anului 2019!

Medic pe ambulanță, în România anului 2019!

Un medic de pe ambulanță a fost la un pas de linșaj. Când, însă, a cerut protecție, apelul de ajutor la 112 i-a adus o amendă. Doctorul s-a temut pentru viața lui și a apelat preventiv poliția, după ce, recent, a fost agresat de rudele unei fetițe care a murit.

Medic la Serviciul de Ambulanță Teleorman, Gabriel Bogdan Caravețeanu a fost amendat, joi, de polițiști, pentru că ar fi sunat „în mod abuziv” la 112, pentru a cere escortă până la București.
 
Postarea medicului de pe Facebook:

"Ultima mea poveste!
Medic pe ambulanță, în România anului 2019!

În urmă cu aproximativ o lună, am avut o solicitare extrem de periculoasă! ambulanța mea, înconjurată de un grup de cetățeni de etnie romă (în jur de 50-60 de romi), singuri cu ei în mijlocul cîmpului! „am scăpat” cu „happy-end”! am luat eu trei pumni, și-atît, asistenta și ambulanțierul au scăpat „virgini”! puteau fi trei lovituri de cuțit sau trei gloanțe, deci, pentru mine și echipajul meu,”happy-end-ul” a fost „maxim”, pentru o astfel de situație! un comisar, ulterior, în acea zi, m-a întrebat dacă vreau să fac plîngere penală împotriva agresorului! am refuzat, de frică să nu fiu linșat ulterior de către rudele agresorului! și urmează, surprize, partea a doua!

La o săptămînă după, altă solicitare de aceeași natură „cu potențial malign” pentru mine și echipajul meu, de aceeași natură și etnia, tot romi!

Sun pe 112, cer codul „E.K.G.”, expun situația și informez SAJ Tr și Poliția Română că nu efectuez această solicitare decît protejat de poliție pînă la predarea pacientului, la un spital din București!

După îndelungi parlamentări cu poliția, sînt însoțit de o mașină de mascați pînă la Vitănești (de la Alexandria)… și-atît! Etnia romă ajunge la 5 minute după noi la spitalul primitor! Doar eu și echipajul meu știm ce ar fi urmat, singuri în noapte, dacă pacientul intra în stop… opream ambulanța pentru resuscitare… iar în 5 minute apăreau rudele lîngă noi!

Si acum, finalul! Vi-l trimit pozat! Azi am ridicat de la poștă o hîrtie în care sînt amendat cu 5 milioane pentru apelarea nejustificată la Poliția Română, în acea zi, la aceea solicitare, în condițiile în care eu luasem trei pumni deja, cu o săptămînă înainte!”.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
30

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
64

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
174

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...