Medic anchetat de DSP după ce i-ar fi administrat unei paciente prea multe antibiotice

Medic anchetat de DSP după ce i-ar fi administrat unei paciente prea multe antibiotice

Un cadru medical din județul Botoșani este anchetat de către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani după ce i-ar fi administrat prea multe antibiotice unei paciente, potrivit digi24.ro.

Potrivit sursei citate, ancheta demarată de către DSP a venit în urma unei plângeri privind modul în care a fost tratată o pacientă internată cu Covid-19.

O femeie a făcut o sesizare direct la Ministerul Sănătății, în care a reclamat că mama ei a fost internată în spital din cauza infectării cu SARS-COV-2, dar a primit un tratament și un antibiotic puternic, deși din analiza nu reieșea că ar fi avut nevoie de acesta.

Mai mult decât atât, după tratamentul împotriva virusului, pacienta a început să se simtă și mai rău. S-a constatat astfel, că în timpul internării a dobândit bacteria Clostridium dificile.

În urma verificărilor, inspectorii sanitari au constatat că pacienta a primit un antibiotic puternic, iar asta a favorizat apariția bacteriei, ceea ce a necesitat apoi alte două antibiotice, de clasă inferioară, fără rezultat. Din acest motiv, a fost nevoie ca medicii să treacă la antibiotice și mai puternice, pentru a scăpa de bacterie, fiind administrat unul de ultimă generație, aflat în categoria antibioticelor de salvare.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat pentru digi24.ro, că în urma controlului de la Spitalul Județean „Mavromati” s-a constatat că unitatea sanitară are o politică de utilizare judicioasă a antibioticelor și că sunt doi medici care verifică modul în care sunt ele administrate.

Medicul care a administrat antibiotice femeii a motivat că aceasta făcuse febră, până la 39 de grade.

„Din cauza antibioticelor, s-a distrus flora intestinală și a rezultat infecția. Controlul s-a extins la nivelul întregului spital”, a mai spus Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
810

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1316

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
530

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...