Medic anchetat de DSP după ce i-ar fi administrat unei paciente prea multe antibiotice

Medic anchetat de DSP după ce i-ar fi administrat unei paciente prea multe antibiotice

Un cadru medical din județul Botoșani este anchetat de către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani după ce i-ar fi administrat prea multe antibiotice unei paciente, potrivit digi24.ro.

Potrivit sursei citate, ancheta demarată de către DSP a venit în urma unei plângeri privind modul în care a fost tratată o pacientă internată cu Covid-19.

O femeie a făcut o sesizare direct la Ministerul Sănătății, în care a reclamat că mama ei a fost internată în spital din cauza infectării cu SARS-COV-2, dar a primit un tratament și un antibiotic puternic, deși din analiza nu reieșea că ar fi avut nevoie de acesta.

Mai mult decât atât, după tratamentul împotriva virusului, pacienta a început să se simtă și mai rău. S-a constatat astfel, că în timpul internării a dobândit bacteria Clostridium dificile.

În urma verificărilor, inspectorii sanitari au constatat că pacienta a primit un antibiotic puternic, iar asta a favorizat apariția bacteriei, ceea ce a necesitat apoi alte două antibiotice, de clasă inferioară, fără rezultat. Din acest motiv, a fost nevoie ca medicii să treacă la antibiotice și mai puternice, pentru a scăpa de bacterie, fiind administrat unul de ultimă generație, aflat în categoria antibioticelor de salvare.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat pentru digi24.ro, că în urma controlului de la Spitalul Județean „Mavromati” s-a constatat că unitatea sanitară are o politică de utilizare judicioasă a antibioticelor și că sunt doi medici care verifică modul în care sunt ele administrate.

Medicul care a administrat antibiotice femeii a motivat că aceasta făcuse febră, până la 39 de grade.

„Din cauza antibioticelor, s-a distrus flora intestinală și a rezultat infecția. Controlul s-a extins la nivelul întregului spital”, a mai spus Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

În weekend se joacă spectacolul „Bani din cer”

astăzi, 12:12
23

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală atât sâmbătă, 29 ianuarie 2022, cât și duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 18:00, l...

Iulian Rotariu, pentru a cincea oară campion mondial

astăzi, 11:50
168

Mândrie pentru județul Botoșani. Pompierul Iulian Rotariu este pentru a cincea oară campion mondial. Salvatorul a câștigat ultramaratonul Nomad din Laponia Finlandeză.  ...

Seară de gală la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani (FOTO)

astăzi, 10:58
59

Marți seară, la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani a avut loc Gala Premiilor „Vasilache”.La eveniment au participat oficialități boto...