Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

În cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au aprobat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona galbenă au intrat din zona roșie în urma reducerii ratei de infectare, România și Guam. Din zona verde, în urma creșterii ratei de infectare, au intrat Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

În zona verde au intrat Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

Potrivit digi24.ro, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roșie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă și prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1175

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
476

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
295

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...