Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

În cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au aprobat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona galbenă au intrat din zona roșie în urma reducerii ratei de infectare, România și Guam. Din zona verde, în urma creșterii ratei de infectare, au intrat Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

În zona verde au intrat Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

Potrivit digi24.ro, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roșie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă și prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
641

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1044

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
629

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...