Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România și Italia au intrat în zona galbenă

În cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au aprobat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona galbenă au intrat din zona roșie în urma reducerii ratei de infectare, România și Guam. Din zona verde, în urma creșterii ratei de infectare, au intrat Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

În zona verde au intrat Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

Potrivit digi24.ro, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roșie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă și prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2632

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1487

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
342

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...