Lucrătorii din sănătate și din sectoarele strategice, primii la vaccinarea împotriva noului coronavirus

Lucrătorii din sănătate și din sectoarele strategice, primii la vaccinarea împotriva noului coronavirus

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, locotenent colonelul medic Valeriu Gheorghiță, a anunțat astăzi că la stabilirea priorității la imunizare împotriva Sars-Cov-2 s-a ținut cont în primul rând de nevoile statului de a proteja sectoare vitale, și nu anumite persoane.

Valeriu Gheorghiță a confirmat astfel că pe lângă personalul sanitar, în primă fază, vor fi vaccinați și lucrătorii din sectoarele strategice, după ce până acum autoritățile vorbeau doar despre angajații din sănătate.

„Vorbim în primul rând de lucrătorii din sănătate pentru că este absolut firesc să ai o interfață sănătoasă, robustă, sigură. În același timp, este important să avem o menținere și o protejare a activităților cheie de la nivelul statului, tocmai pentru a avea o garanție a funcționării în condiții optime a societății”, a afirmat Valeriu Gheorghiță într-un interviu la Europa FM.

În etapa a doua, ar putea fi vaccinate persoanele din grupele de risc la orice boală contagioasă: bătrâni și copii mici, iar abia în a treia etapă, vaccinul va fi disponibil pentru restul populației.

Până acum, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban sau ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au precizat că primii vor fi vaccinați angajații din sănătate și persoanele din categoriile vulnerabile, însă cei care coordonează campania confirmă că se va folosi o altă strategie în imunizare.

 

Spune-ne opinia ta