Lucrările de construire a Laboratorului de Microbiologie se apropie de final! (foto)

Constructorul mai are de finalizat la finisajele interioare (gleturi, realizarea șapelor autonivelante, punerea linoleumului antibacterian și a tapetului pe pereți) și la realizarea tencuielii decorative pe exterior.

„Constructorul a anunțat că va finaliza în cel mai scurt timp lucrările la laboratorul de microbiologie și că are în curs achizițiile pentru dotarea acestuia. Din estimări, în următoarele 30 de zile se va demara procesul de recepție al lucrărilor, iar laboratorul va intra în circuitul Spitalului Județean. Acest laborator modern nu este un moft, ci o necesitate pentru asigurarea unui act medical cât mai performant. El va aduce beneficii Spitalului Județean, prin completarea pachetului de servicii medicale puse la dispoziție de către unitatea medicală, dar și celorlalte unități sanitare din județ prin prelucrarea probelor biologice”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean Botoșani este de 345 de mii de lei, adică de 9% din total proiect.

Complementar, prin proiectul finanțat prin PNRR, în valoare de 4 milioane de euro, se va achiziționa aparatură de laborator de ultimă generație, care să permită identificarea microorganismelor și determinarea sensibilității la antibiotice, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...