Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani și șeful Direcției de Sănătate Publică ar urma să fie înlocuiți de Ministerul Sănătății.

Autoritățile botoșănene ar fi trimis deja propunerile: în locul Liviei Mihalache, șefa SJU, ar urma să vină chirurgul botoșănean Radu Malancea, iar în locul lui Teodor Ferariu, ar urma să vină un medic de familie din județ.

Motivul ar fi modul deficitar în care informațiile sunt transmise, inclusiv între instituții, unele aspecte fiind chiar trecute în obscuritate.

Ministerul Sănătății este, începând de vineri, autoritatea care a preluat toate unitățile sanitare publice din România, având competența de a suspenda și de a numi șefi noi în fruntea acestora, în urma adoptării Ordonanței nr.40/2020.

Amintim că managerul a tratat cu neglijență inclusiv problema instruirii personalului, în vederea operării cu tehnologia Real Time PCR de depistare a Covid, transmințând însă false „vești bune” opiniei publice, atitudine semnalată și de Știri.Botoșani.Ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
20

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
34

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
58

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...