Invitatul de la Știri: Doctor Dănuț Panaitescu, medic UPU-SMURD la Botoșani! (video)

Vara este perioada mult așteptată nu doar de cei mici pentru că intră în vacanța mare, dar și de adulți, deoarece vine sezonul concediilor. Din păcate, în sezonul estival se întâmplă și multe tragedii.  

În ultimii ani foarte multe persoane și-au pierdut viața înecându-se în apă. Evenimentele nefericite se petrec atât la mare, cât și la piscină, dar și în locurile neamenajate.

Doctor Dănuț Panaitescu este medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe – SMURD de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Medicul Dănuț Panaitescu a fost prezent în studioul Știri Botoșani pentru a ne explica acest fenomen, dar și pentru a ne învăța cât de mult înseamnă să știi să acorzi primul ajutor indiferent de situație.

În cadrul acestei ediții a emisiunii „Invitatul de la Știri”, cadrul medical a subliniat cât de benefice ar fi cursurile de prim ajutor implementate în școlile din țara noastră și faptul că prezența la un eveniment a unei persoane care știe să acorde primul ajutor chiar face diferența până la sosirea cadrelor medicale la fața locului.

Medicul a mai vorbit și despre riscurile la care se expun persoanele care vor să ajute o persoană aflată în pericol de înec și cum este mai bine să procedăm când ne aflăm în preajma unei astfel de situații.

De asemenea, un alt subiect atins în cadrul emisiunii face referire la caniculă și medicul ne-a transmis care sunt recomandările specialiștilor în această perioadă.

Urmăriți emisiunea Invitatul de la Știri cu doctor Dănuț Panaitescu, medic în cadrul UPU – SMURD de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Moderator Bianca Ciaicofschi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 1000 de elevi botoșăneni nemulțumiți de notele de la Bac au depus contestații!

astăzi, 19:14
4

După afișarea rezultatelor inițiale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, la nivelul județului Botoșani au fost depuse 1110 contestații. 461 de elevi au contestat notele la prob...

Vigilența polițiștilor în trafic a lăsat 23 de șoferi fără permis!

astăzi, 18:52
14

Polițiștii botoșăneni au organizat, în ultimele 24 de ore, 3 acțiuni punctuale în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 74 de evenimente,...

Contract de achiziție în domeniul colectării și transportului deșeurilor, semnat la Consiliul Județean! (foto)

astăzi, 17:45
47

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a semnat contractul de furnizare a 8 (opt) vehicule de colectare și transport deșeuri, respectiv autogunoiere compactoare cu capacita...