Intervenție neurochirurgicală în premieră la „Mavromati”. O tumoră a fost extirpată în șase ore

Intervenție neurochirurgicală în premieră la „Mavromati”. O tumoră a fost extirpată în șase ore

O intervenție neurochirurgicală de extirpare a unei tumori de aproximativ 5 centimetri a fost realizată, în premieră, în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Ioan Asaftei.

Potrivit sursei citate, operația a fost efectuată, la începutul acestei săptămâni, de o echipă formată din medici de anestezie și terapie intensivă, sub coordonarea neurochirurgului Kiss Petre Attila.

„Chiar dacă, în perioada pandemiei, activitatea chirurgicală a fost restricționată și limitată, datorită echipei manageriale s-au creat condiții pentru reluarea în siguranță a intervențiilor chirurgicale. În cadrul compartimentului de neurochirurgie s-a realizat o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori cerebeloase stângi, de aproximativ 5 centimetri, unui pacient în vârstă de 47 de ani. Operația chirurgicală a durat șase ore”, a afirmat Asaftei.

Intervenția a beneficiat de sprijinul unor specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

 

Spune-ne opinia ta