Întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă!

Născut în Statele Unite ale Americii, Dr. George Litaczek a studiat și lucrat în România, unde este considerat întemeietorul specialității "anestezie terapie-intensivă".

Întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă!

 George Litaczek  Foto: contributors.ro

Ultimii ani au cunoscut o perpetuare a unei expresii profund manipulatoare, inventată de un specialist în marketing: "Vrem spitale, nu catedrale". Această expresie căuta să pună în antiteză medicina și credința, considerându-se că una o exclude pe cealaltă. Ultimul care afirmă falsitatea acestei concepții de marketing este profesor universitar doctor George Litaczek.

Născut în Statele Unite ale Americii, Dr. George Litaczek a studiat și lucrat în România, unde este considerat întemeietorul specialității "anestezie terapie-intensivă".

Într-un interviu pentru ziare.com, doctorul a spus că România este dominată de o lipsă de respect pentru orice, iar "televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie".

"Când mă uit la televiziuni, mă apucă groaza: e o lipsă de respect față de orice. Iar televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie. Cum ajunge unul ceva, dă în el, găsește-i că are 7 case, trei papuci etc! Acum văd că au o problemă și cu Catedrala Mântuirii. Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă, care nu există la necredincioși", a afirmat doctorul.

Doctorul a explicat o întâmplare pe care a trăit-o în urmă cu 10 ani.

"Toată imunitatea organismului ține de credință. Universul funcționează fără Dumnezeu. El există numai în creierul omului. Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă.

Și când trăiești extracorporalizarea, nu te mai poți îndoi că ești carcasa care ține de materialitate și ești om prin starea de conștiență umană care nu poate fi definită în termenii actuali ai științei. Adică sufletul și memoria din el. Creierul e doar în interfață", a mai afirmat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...