Incidența COVID-19 este de aproape 8 cazuri la mie într-o comună. Alte șase UAT sunt în scenariu „galben”

Incidența COVID-19 este de aproape 8 cazuri la mie într-o comună. Alte șase UAT sunt în scenariu „galben”

Rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 7,82 cazuri confirmate la mia de locuitori în comuna Sulița, arată datele transmise miercuri de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit statisticii furnizate de instituție, 96 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore. 18 dintre îmbolnăviri reprezintă reinfectări.

În municipiul Botoșani, incidența a crescut la 2,51 cazuri la mia de locuitori, un număr de 296 de persoane fiind diagnosticate cu noul coronavirus.

Alte cinci unități administrativ teritoriale din județ sunt în scenariul epidemiologic „galben”, alături de municipiul reședință: Bucecea (2,04), Cristești (1,86), Ibănești (1,61), Rădăuți-Prut (2,67) și Vlăsinești (2,02).

La nivel județean, raportul este de 1,15 infecții la mia de locuitori. Sunt 530 de cazuri active în teritoriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
77

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
240

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
96

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...