În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 și a activităților anunțate în acest weekend, DSP recomandă respectarea măsurilor sanitare

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 și a activităților anunțate în acest weekend, DSP recomandă respectarea măsurilor sanitare

Întrucât în acest weekend s-au anunțat diverse activități și numărul persoanelor depistate cu SARS-CoV-2 din județul Botoșani a crescut, Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani reamintește populației să respecte mai multe reguli esențiale.

Printre care se numără:

▪              Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

▪              Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

▪              Respectați cu strictețe regulile de igienă personală. Folosiți masca de protecție în zonele aglomerate (stații de autobuz, piață, mall, etc.) sau în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

▪              Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

▪              Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

▪              Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.

▪              Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

▪              Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

▪              Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

Botoșănenii confirmați cu COVID-19 se pot prezenta pentru evaluare și tratament la Centrul de Evaluare COVID care funcționează la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Botoșani, din strada Trandafirilor nr. 24 care funcționează zilnic între orele 8:00 – 15:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Concert caritabil organizat de elevii și profesorii Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 08:40
25

Cu ocazia Sfântului Nicolae, elevii și profesorii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au organizat o serie de spectacole cu scop caritabil. Acest eveniment caritabi...

Președintele Clubului Rotary lansează o carte în scop caritabil, iar fondurile vor fi folosite de voluntarii Interact pentru a cumpăra cadouri copiilor nevoiași

Marţi, 6 Decembrie 2022
292

Clubul Rotary Botoșani organizează, joi, 8 decembrie, de la ora 17:00, la Galeriile „Ștefan Luchian” din municipiul reședință de județ, un eveniment cultural caritabil sub titulatur...

Voluntarii și asistenții sociali au experimentat viața din altă perspectivă cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități (fotogalerie)

Marţi, 6 Decembrie 2022
134

Anul acesta premiul Nobel pentru fizică s-a acordat unor cercetători care deschid noi perspective asupra lumii. Ei ne spun că atunci când două corpuri, două ființe interacționează sufici...