În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 și a activităților anunțate în acest weekend, DSP recomandă respectarea măsurilor sanitare

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 și a activităților anunțate în acest weekend, DSP recomandă respectarea măsurilor sanitare

Întrucât în acest weekend s-au anunțat diverse activități și numărul persoanelor depistate cu SARS-CoV-2 din județul Botoșani a crescut, Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani reamintește populației să respecte mai multe reguli esențiale.

Printre care se numără:

▪              Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

▪              Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

▪              Respectați cu strictețe regulile de igienă personală. Folosiți masca de protecție în zonele aglomerate (stații de autobuz, piață, mall, etc.) sau în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

▪              Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

▪              Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

▪              Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.

▪              Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

▪              Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

▪              Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

Botoșănenii confirmați cu COVID-19 se pot prezenta pentru evaluare și tratament la Centrul de Evaluare COVID care funcționează la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Botoșani, din strada Trandafirilor nr. 24 care funcționează zilnic între orele 8:00 – 15:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

astăzi, 15:21
1130

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.Cadrul med...

Cursuri de „bune maniere” pentru angajații Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov” (foto, video)

astăzi, 14:24
450

În august 2023, Alexandra Ivanov se stingea pe patul Maternității din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. La mai bine de jumătate de an de la tragedie, actualul...

Secția din Botoșani unde ajung pacienți tăiați cu drujba, dar și cu cele mai grave boli. „Să nu își facă griji dacă sunt sau nu asigurați” (foto, video)

astăzi, 13:27
540

Sute de botoșăneni ajung anual la spital cu infecții sau chiar cancer la nivelul feței, gurii sau a gâtului. Tot aici ajung și cetățenii care fie s-au tăiat cu drujba, fie au fost mușca...