În atenția mămicilor: nu orice apă este bună pentru bebeluși!

În atenția mămicilor: nu orice apă este bună pentru bebeluși!

Părinţii care iau decizia de a-şi hrăni bebeluşul cu laptele praf îşi pun o mulţime de întrebări în acest sens, atât referitoare la cât de bună este decizia pe care au luat-o, cât şi la modul de preparare, instrumentele necesare şi nu numai. Calitatea apei folosite la prepararea laptelui praf este foarte importantă. Mămicile se întreabă ce apa ar trebui să folosească în acest sens, apa îmbuteliată, apa de la robinet sau din fântână, dacă să o fiarbă şi să o răcească sau să prepare laptele praf cu apă în stare normală.

În primul rând, mămicile ar trebui să întrebe medicul pediatru în ceea ce priveşte calitatea apei folosite la prepararea laptelui praf, mai ales dacă bebeluşul are probleme de sănătate. Indicat ar fi să nu fie folosită apă cu un nivel de fluoruri ridicat la prepararea laptelui praf, şi nici apă de la fântână, plină de nitriţi sau nitraţi.

Atât medicii stomatologi, pediatri, medicii de familie, cât şi Societatea Stomatologică Americană recomandă părinţilor să nu folosească apă cu un nivel ridicat de fluoruri la prepararea laptelui praf pentru că în cantităţi prea mari, aceste substanţe se vor dovedi foarte periculoase pentru sănătatea celui mic.

Fluorurile pot duce la apariţia fluorozei dentare, o afecţiune caracterizată de liniile albe sau pete gălbui ce apar pe suprafaţa smalțului. Aceasta afecţiune se instalează chiar şi atunci când dinţişorii se formează în interiorul gingiilor.

Cei care stau la bloc şi depind de un sistem centralizat de furnizare a apei trebuie să verifice la compania furnizoare dacă apa este cea mai potrivită variantă pentru bebeluş. Dacă apa are fluoruri, în cantitate de minim 0.7 mg/litru, este necesar să să ia în considerare folosirea unei surse de apă alternative.

Apa îmbuteliată este recomandată pentru prepararea laptelui praf. De fapt, este cea mai bună variantă după cum susţin medicii pediatri. Este important ca apa îmbuteliată aleasă să aibă un conţinut scăzut de fluoruri şi să fie etichetată ca fiind apa pură, demineralizata, deionizată sau preparată.

Apa îmbuteliată specială pentru copii nu mai trebuie fiartă şi răcită pentru a prepara laptele praf necesar copiilor.

O altă variantă de diluare a laptelui praf pentru copii este apa de la chiuvetă. Mulţi părinţi preferă această variantă ca fiind ieftină. Este necesar ca apa să fie lăsată câteva secunde să curgă înainte de a o folosi şi să fie fiartă câteva minute şi răcita la temperatura camerei. Medicul pediatru îi poate sfătui şi îndruma pe părinţi să fiarbă apa de la robinet bine, însă nu pentru mult timp, pentru că acest lucru duce la concentrarea impurităţilor din ea.

Pentru a prepara laptele praf poate fi folosită şi apa de la fântână, atâta timp cât este testată pentru că părinţii să fie siguri că nu are un conţinut ridicat de nitraţi. Prin fierbere, apa de la fântâna nu devine potabilă pentru bebeluş.

Sursa: woow.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
187

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
377

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
106

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...