Focarul de infecție COVID-19 de la Psihiatrie s-a extins la 30 de infectați. Anchetă internă cerută de DSP

Focarul de infecție COVID-19 de la Psihiatrie s-a extins la 30 de infectați. Anchetă internă cerută de DSP

Focarul de infecție cu COVID-19 declanșat pe Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” s-a extins la un număr de 30 de persoane testate pozitiv, a anunţat coorodnatorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, dintre cele 30 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 28 sunt pacienţi internaţi pe Secţia de tratare a afecțiunilor acute, iar două sunt cadre medicale.

„Este clar că focarul de la Psihiatrie este posibil să mai crească, pentru că unii pacienţi care au ieşit până acum negativi pot să devină pozitivi”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP a precizat că sursa infectării o reprezintă o infirmieră și că autorităţile sanitare au declanșat  o anchetă în unitate, având în vederea evoluția nefastă.

„Este o anchetă amplă. Am cerut de la Spitalul Judeţean o notă de fundamentare a situaţiei de la Psihiatrie. Acolo s-a întâmplat ceva, de s-a ajuns la o asemenea situație”, a adăugat directorul DSP.

Monica Adăscăliţei informează și că, dintre cei 244 de angajaţi ai Secţiei, doar 70 au fost vaccinaţi, în timp ce niciun pacient din această secţie nu a fost supus imunizării.

 

Spune-ne opinia ta