Focarul de infecție COVID-19 de la Psihiatrie s-a extins la 30 de infectați. Anchetă internă cerută de DSP

Focarul de infecție COVID-19 de la Psihiatrie s-a extins la 30 de infectați. Anchetă internă cerută de DSP

Focarul de infecție cu COVID-19 declanșat pe Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” s-a extins la un număr de 30 de persoane testate pozitiv, a anunţat coorodnatorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, dintre cele 30 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 28 sunt pacienţi internaţi pe Secţia de tratare a afecțiunilor acute, iar două sunt cadre medicale.

„Este clar că focarul de la Psihiatrie este posibil să mai crească, pentru că unii pacienţi care au ieşit până acum negativi pot să devină pozitivi”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP a precizat că sursa infectării o reprezintă o infirmieră și că autorităţile sanitare au declanșat  o anchetă în unitate, având în vederea evoluția nefastă.

„Este o anchetă amplă. Am cerut de la Spitalul Judeţean o notă de fundamentare a situaţiei de la Psihiatrie. Acolo s-a întâmplat ceva, de s-a ajuns la o asemenea situație”, a adăugat directorul DSP.

Monica Adăscăliţei informează și că, dintre cei 244 de angajaţi ai Secţiei, doar 70 au fost vaccinaţi, în timp ce niciun pacient din această secţie nu a fost supus imunizării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat dat în urmărire, după ce familia l-a declarat dispărut

Vineri, 16 Aprilie 2021
1069

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, a fost dat în urmărire, joi seară, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potrivi...

Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate pot face rapelul în România. Care este procedura

Vineri, 16 Aprilie 2021
196

Persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate şi vor să facă rapelul în România trebuie să aleagă un centru de vaccinare din ţara noastră şi să...

Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

Vineri, 16 Aprilie 2021
276

O tânără din Republica Moldova este cercetată de către polițiștii botoșăneni, după ce, în bagajul acesteia, a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, &ic...