Eroul din Suceava și gestul altruist făcut de familia sa

Povestea donatorului demonstrează că un act de compasiune poate avea un impact profund asupra vieții persoanelor aflate în suferință.

Eroul din Suceava și gestul altruist făcut de familia sa

   Foto: diasporaro.co.uk

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, internat zilele trecute la Spitalul Județean Suceava din cauza unui traumatism cranio-cerebral sever, rezultat dintr-o cădere, a intrat în moarte cerebrală. Cu toate eforturile depuse de medici, bărbatul nu a mai putut fi salvat, iar familia a luat decizia de a-i dona organele, mai exact ficatul și rinichii, oferind o a doua șansă la viață altor persoane care se confruntau cu boli grave.

Echipa medicală din Iași a prelevat organele donatorului și le-a transplantat cu succes unor pacienți aflați pe liste de așteptare din întreaga regiune a Moldovei, care aveau nevoie urgentă de această intervenție salvatoare.

Gestul plin de compasiune făcut de familia din Suceava a deschis calea către o viață nouă pentru cei care se confruntau de mai mult timp cu boli grave și suferință, viețile acestora fiind salvate și speranța reînnoită.

Număr semnificativ de donatori de organe în acest an

De la începutul anului 2023, Centrul Regional de Transplant Iași a înregistrat un număr semnificativ de prelevări de organe de la donatori aflați în moarte cerebrală.

Această serie de intervenții salvatoare a fost posibilă datorită eforturilor susținute ale echipei medicale și a generozității familiilor care au permis donarea organelor celor dragi. Numărul mare de transplanturi, însă, a pus presiune pe resursele financiare ale centrului, care a solicitat sprijin financiar suplimentar de la autoritățile competente pentru a continua să salveze vieți prin transplanturi de organe.

Povestea donatorului din Suceava, care demonstrează că un act de compasiune poate avea un impact profund asupra vieții persoanelor aflate în suferință, este un omagiu adus acestuia și familiilor care fac astfel de alegeri altruiste pentru binele altora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
199

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
424

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
121

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...