Endoscop de ultimă generație la Spitalul Județean ”Mavromati” din Botoșani

Endoscop de ultimă generație la Spitalul Județean ”Mavromati” din Botoșani

Spitalul Județean ”Mavromati” din Botoșani a fost dotat cu un endoscop de ultimă generație, în valoare de 180.000 lei. Aparatul va fi folosit pe Secția Medicală II, dar și la Compartimentul de gastroenterologie.

Fondurile pentru achiziția aparatului provin de la Ministerul Sănătății iar o contribuție de 10% a avut-o și Consiliul Județean.

În unitatea medicală mai există un astfel de aparat, însă extrem de vechi și uzat, susține managerul Spitalului Județean, medicul Livia Mihalache.

”Endoscopul este de mare performanță pentru gastroscopii și colonoscopii. Alături de un aparat foarte performant de sterilizare va creşte foarte mult calitatea serviciilor oferite de spital”, a precizat managerul Livia Mihalache.

Unitatea sanitară a urma să efectueze, de la anul, şi endoscopii cu anestezie totală, după un protocol care urmează să fie efectuat cu secţia de reanimare şi terapie intensivă, pentu ca medicii anestezişti de acolo să ofere servicii şi în cadrul cabinetului.

”Endoscopul este utilizat de medici de mai multe specialități și ajută la o diagnosticare foarte rapidă, în timp util. (...) Suntem acum la un nivel extraordinar de înalt și sperăm ca de la anul să facem o ofertă mai diversă pe internări de zi la endoscopie, la colonoscopie”, a declarat Oana Arhip medic primar gastroenterolog în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
61

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...