E bine să știi: Cum scoți un tatuaj fără să riști o infecție!

În tinerețe ți-ai făcut un tatuaj și acum regreți? Nu este totul atât de tragic. La ora actuală există metode prin care un tatuaj fie poate fi refăcut, fie poate să fie șters.

Ce metode există pentru îndepărtarea tatuajelor, ne spune doctorulzilei.ro:  

-Astăzi, metode precum sunt îndepărtarea chimică nu prea mai sunt atât de indicate. Dermoabraziunea este o decolorare treptată a zonei unde este tatuajul. Cu alte cuvinte, în mai multe ședințe se va îndepărta țestului exterior, acest lucru permițând o decolorare în mai mulți pași.

-Metoda chirurgicală clasică este, de fapt, îndepărtarea tatuajului prin decuparea pielii pe care a fost făcut tatuajul. Ulterior se va coase pielea cu ajutorul aței chirurgicale. Dar, această metodă are și ea un dezavantaj și anume că va lăsa urme – cicatrici.

-Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului este cea mai nouă și modernă metodă. Tratamentul laser este considerat cel mai sigur comparativ cu metode alternative precum dermabraziunea sau excizia chirurgicală. Acest lucru este explicat prin faptul că lasărul se adresează numai pigmenților colorați ai tatuajului și nu afectează și alte structuri din jurul zonei respective. Important de menționat este și faptul că țesutul din pielea înconjurătoare tatuajului răspund bine la lasar și nu sunt afectate deloc de acesta. Riscul de apariție a cicatricilor în urma tratamentului cu laser este minimum, acesta fiind de fapt și avantajul principal al laserului.

-După toleranța la durere a pacientului sunt indicate înainte de tratamentul pentru îndepărtarea tatuajului un unguent cu proprietăți analgezice. Uneori se ajunge și la o anestezie injectabilă efectuată anterior procedurii de ștergere a tatuajului.

 

Cel mai ușor de scos este tatuajul negru

Cel mai ușor de îndepărtat este tatuajul negru. Pe de altă parte cele colorate, mai ales cele cu galben și verde se scot mai greu. Uneori, sunt necesare mai multe ședințe de tratament.

Procedeul de îndepărtarea a unui tatuaj constă în aproximativ 7 ședințe.  De regulă, tatuajele profesionale pot fi îndepărtate în 5– 10 ședințe, iar cele non-profesionale în 1- 4 ședințe. De asemenea, vechimea și culoarea tatuajului influențează numărul de ședințe necesare pentru scoaterea lui.

Ce faci după tratament:

Specialiștii spun că îngrijirea plăgilor se realizează cu ajutorul unor unguente cu antibiotic. Practic, în felul acesta nu vor apărea infecțiile. De asemenea, se poate pune un bandaj local pentru că locul să rămână cât mai mult timp curat. Nu ai voie să stai la soare pentru câteva zile.

Există și riscuri:  

Scoaterea tatuajelor cu ajutorul laserului este o metodă sigură, însă sunt și situații când în urma acestei proceduri apar unele complicații. Cu alte cuvinte, pacienta se poate confrunta cu o hipopigmentare – apariția unor pete albe -, sau cu hiperpigmentare – apariția petelor negre.

Citeste si Sentimente scrise pe piele. Poveştile tatuajelor la Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni sunt prezenți la aRoma Fest pentru a dirija traficul!

astăzi, 15:23

În contextul desfășurării unui festival cu participare numeroasă în localitatea Roma, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani sunt prezenți &ic...

Papa Leon al XIV-lea, instalat oficial ca Suveran Pontif: Apel la unitate și promisiunea că nu va conduce „ca un autocrat”!

astăzi, 14:40

Papa Leon al XIV-lea și-a început duminică oficial pontificatul, în cadrul unei Liturghii în aer liber oficiate în Piața Sfântul Petru din Vatican, unde zeci de mii de...

PS Nichifor Botoșăneanul va participa la resfințirea unei biserici din Botoșani!

astăzi, 14:05

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul va participa, la final de săptămână, pe 24 mai, la resfințirea unei biserici din Botoșani. Cu această ocazie va oficia slujba Sfintei Lit...