Dezvăluirea ministrului Sănătății în legătură cu legalizarea canabisului: "Am evitat subiectul fiindcă fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri"

Dezvăluirea ministrului Sănătății în legătură cu legalizarea canabisului: "Am evitat subiectul fiindcă fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri"

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut o dezvăluire uluitoare la un eveniment dedicat Zilei Epilepsiei. Ministrul a vorbit despre felul în care a evitat mult timp să deschidă subiectul legalizării canabisului în scop medicinal.

Evenimentul la care Sorina Pintea și-a deschis sufletul a găzduit părinți ai unor copii bolnavi de epilepsie care, la rândul lor, au vorbit despre temerile pe care le-au avut când au aflat de boala copiilor lor şi de faptul că sunt judecaţi de ceilalţi. Ministrul spune a făcut această declaraţie pentru a-i încuraja, potrivit Romaniatv.net, citată de Doctorul Zilei.

Cu tristețe, Sorina Pintea a mărturisit că în urmă cu 7 ani, fiul său a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri şi că îi era teamă că acest subiect va fi interpretat.

„Cu toate că mi-a fost greu dintr-un anumit punct de vedere, am deschis inclusiv acea dezbatere despre canabisul medicinal, foarte bun în anumite forme de epilepsie. Mi-a fost foarte greu să încep această discuție pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri şi putea fi interpretată povestea asta în fel şi chip. Dar dincolo de orice speculaţie, pe mine și pe cei din jurul meu ne interesează pacienţii”, a spus Sorina Pintea, conform sursei citate.

Cel care a anunțat că Guvernul ia în calcul legalizarea canabisului medicinal a fost ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și nu Sorina Pintea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
625

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
172

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
453

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...