Cum te tratezi singur de coronavirus. Tratamentul unui medic de familie de la Suceava

Cum te tratezi singur de coronavirus. Tratamentul unui medic de familie de la Suceava

Un medic de familie din Suceava, județ supranumit Lombardia României după ce a înregistrat peste 100 de decese în urma epidemiei Covid-19, a povestit presei locale cum a reușit să se trateze singură de coronavirus și ce rețetă a dat la nu mai puțin de 400 de pacienți cu efecte pozitive.

Medicul de familie sucevean Irina Gribincea a spus și care a fost tratamentul urmat: a luat paracetamol, biomicin și biosept, două produse românești, vitamina C retard (ctb), ceai Gripovit max C și ceai Hapciu instant pentru că, la fel ca la orice viroză, hidratarea este foarte importantă.

Este primul medic din România care spune negru pe alb tratamentul administrat pentru coronavirus.

Irina Gribincea a povestit pentru Monitorul de Suceava cum s-a tratat singură, acasă, de infecția cu COVID-19, folosind medicația uzuală pentru virozele respiratorii. Doctorița a declarat că a avut simptome de infecție cu COVID la începutul lunii martie, doar că la acea vreme absența temporară a gustului și mirosului, descrisă acum în presă, nu era asociată cu noul coronavirus.

”Ceea ce știam atunci era definiția de caz COVID, cu disfagie, febră și tuse. Eu nu am avut nici unul dintre aceste simptome. Am considerat că am o răceală și am tratat-o ca pe o răceală. Am trecut prin toate fazele urâte și grele ale bolii și atunci când durerea din piept era insuportabilă și lipsa de aer acută, știam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun. Am făcut boala când în România nu se știa prea mult despre acest virus. Testarea se făcea selectiv doar pentru anumite simptome, dar care nu erau specifice bolii, astfel încât eu, medic în România, cu simptome certe de COVID, descrise de medicii din toată lumea,  dar care nu erau cunoscute în țara noastră, am fost refuzată la testare. Testarea am făcut-o mai târziu, peste o lună. Cu plată. 130 lei, când a apărut această posibilitate la laboratoarele private. Rezultatul: Ac IgG pozitiv COVID, care înseamnă că am avut boala”, a declarat dr. Gribincea pentru sursa citată, medic de familie care susține că a fost permanent la curent cu informațiile privind evoluția acestei boli cu simptome atât de diverse, dar și cu rezultatele tratamentelor urmate de pacienții din alte țări, atât din presă, cât și dintr-un grup internațional al medicilor anti- COVID.

Medicului sucevean mai crede că infecția cu COVID-19 evoluează în Suceava din luna decembrie a anului trecut și susține că simptomele descrise recent ca fiind date de noul coronavirus le-a constatat la pacienții săi atât în ultima lună a anului trecut, cât și din ianuarie încoace.

„Am avut pacienți care au venit din Lombardia, din Veneția, dar și din alte țări, am avut foarte mulți tineri care voiau să facă școala de șoferi și au venit la consultație, care aveau diverse simptome. Cei care se încadrau pe patologia de caz transmisă de Ministerul Sănătății au fost extrem de puțini. Problema majoră era că nu se făcea testarea decât celor care erau pe definiția de caz oficială”, a afirmat medicul. În opinia sa, din decembrie până acum a avut circa 400 de pacienți care au avut infecție cu COVID -19, pe care i-a tratat în funcție de simptomatologia fiecăruia.

Medicul mai spune că un efect bun a avut faptul că atât ea, cât și pacienții săi cu simptome ușoare și medii de boală, au urmat tratament acasă, în mediul lor obișnuit, precum și faptul că nu au manifestat teamă. „Am încercat să le insuflu curaj pentru că la această boală 50% din tratament îl reprezintă emoțiile pozitive. Le-am interzis să se uite la televizor pe durata tratamentului”, a declarat medicul, care a mai spus: „am câștigat războiul cu COVID. M-am tratat pe mine și mi-am tratat pacienții mei. Au supraviețuit toți. COVID pozitivi... Cel mai important în viață este să vezi partea pozitivă a lucrurilor, indiferent de greutăți și să crezi că totul va fi bine. Omule drag, pune curajul în buzunarul de la piept și mergi înainte! Pas după pas”, este mesajul doctorului pentru toți cei care traversează această dificilă perioadă, mai scrie sursa citată.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: Universitatea Craiova - FC Botoşani, ora 14.30

astăzi, 10:53
78

FC Botoșani o întâlnește astăzi în deplasare, de la ora 14:30, pe Universitatea Craiova, în speranța unei revanșe pentru înfrângerea din Cupă.Obțin&acir...

Grav accident cu cinci răniți la Salcea, în Suceava. Printre ei sunt și botoșăneni

Vineri, 5 Martie 2021
5370

Un grav accident rutier s-a produs, vineri seară, în orașul Salcea județul Suceava, soldat cu rănirea a trei persoane, între care doi copii, după impactul puternic dintre două autotu...

FC Botoșani, favorita numărul 4 la câștigarea campionatului. Vezi ce șanse are Keyta sa ajungă golgheter

Vineri, 5 Martie 2021
425

FC Botoșani se gândește la al doilea play-off consecutiv. Datorită formei bune din ultima perioadă, FC Botoșani a devenit chiar o formație cotata cu o șansă bună la câștigarea ca...