Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

Directorul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani, Gabriela Varzari, a acuzat existenţa unei crize acute pe piaţa de oxigen de uz medical de la noi din ţară, în condiţiile în care unitatea sa nu a reuşit reîncărcarea tuburilor de oxigen folosite pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Varzari a declarat, marţi, în cadrul unei şedinţe pe care prefectul judeţului, Dan Nechifor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Decebal Muraru, au avut-o cu directorii de spitale, că unitatea medicală, pe care o conduce şi este unitate suport pentru pacienţii COVID-19, nu are unde încărca tuburile de oxygen, informează Agerpres.

‘Firma cu care avem contract pentru oxigen nu mai are oxigen. Noi am încercat şi în ţară, în judeţele din Moldova, să încărcăm tuburile noastre de oxigen… Este o penurie totală de oxigen în toată ţara şi mai ales aici la noi. Avem pacienţi care sunt pe două surse de oxigen, concentratoare şi tuburi de oxigen, care nu au cum să trăiască dacă nu au acest oxigen’, a afirmat directorul Spitalului de Recuperare.

Prefectul Dan Nechifor a susţinut că, pe fondul problemelor sesizate de unităţile medicale din Botoşani, a fost emis unui ordin emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit căruia ‘producătorii de oxigen iau măsuri pentru prioritizarea livrărilor de oxigen lichid pentru spitale şi alte unităţi medicale’.

‘Prin urmare, prioritate zero o au numai unităţile spitaliceşti, ambulanţa şi SMURD. Problema de oxigen am rezolvat-o şi săptămâna trecută, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu agentul economic furnizor de oxigen’, a mai menţionat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săveni a fost capitala multiculturalității de Ziua Națională

astăzi, 17:18
481

Orașul Săveni a fost capitala multiculturalității, miercuri, de Ziua Națională a României, găzduind un conglomerat de evenimente artistice, o lansare de carte și activități festive div...

Dramatic: Un botoșănean luptă să trăiască, după ce a fost înjunghiat de un coleg de muncă

astăzi, 15:57
967

Un bărbat de 46 de ani, din Botoşani, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă. Conflictul a avut loc în curtea unei s...

APIA așteaptă cererile de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

astăzi, 14:43
117

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani informează că în perioada 01 - 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de P...