Creștere alarmantă a numărului de infecții respiratorii la Botoșani. Cele mai multe cazuri înregistrate sunt în rândul copiilor (document)

Creștere alarmantă a numărului de infecții respiratorii la Botoșani. Cele mai multe cazuri înregistrate sunt în rândul copiilor (document)

Numărul de viroze înregistrate în județul Botoșani, în ultima săptămână, a crescut alarmant în comparație cu săptămâna precedentă. Dacă săptămâna trecută reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani declarau 745 de infecții respiratorii, acum s-au înregistrat 1274.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Mai precis, este vorba despre un număr de 318 de copii diagnostați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. La categoria de vârstă 0 – 1 an au fost diagnosticați cu această infecție un număr de 75 de bebeluși, la categoria 2 – 4 ani un număr de 138 de copii și la categoria 15 – 49 de ani s-au îmbolnăvit 208 cetățeni.

Între 50 și 64 de ani s-au raportat 57 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu peste 65 de ani au fost raportate 57 de infectări. În total, au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare un număr de 850 de pacienți, dintre care au fost internați doar 3.

De asemenea, au fost raportate și 421 de cazuri de pneumonii, dintre care 83 au solicitat internare. Cele mai multe sunt tot în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, anume 96.

La nivelul județului Botoșani nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
795

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1303

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
518

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...