Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

Ceea ce este și mai trist este faptul că acești nou-născuți sunt abandonați în spital de femei care mai au copii ajunși într-un centru de plasament.

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în comparație cu anii anteriori.

„Ceea ce s-a mai înregistrat din punct de vedere social la copiii născuți în Maternitatea Botoșani, un procent foarte mare de copii care au plecat în asistență maternală direct de pe Secția de Neonatologie. Anul acesta au fost patru copii și mai avem un caz în desfășurare, deci avem cinci copii care au fost părăsiți”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu, medic șef Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani.

Cadrele medicale spun că mamele au probleme fie sociale, fie de sănătate și din acest motiv nu își pot asuma creșterea unui copil. Partea tristă este că aceste botoșănence mai au copii care au ajuns într-un centru de plasament.

Sunt mame cu probleme incompatibile cu creșterea unui copil, fie că vorbim despre probleme sociale, fie medicale. Ele provin din familii care mai au și alți copii în plasament, acesta este primul semn de întrebare”, a adăugat dr. Carmen Zaboloteanu.

Pe de altă parte, sunt mame care își doresc să aibă grijă de pruncul lor, însă situația materială și socială nu le permite. Cu toate acestea, ele sunt încurajate și transferate într-un centru maternal pentru îngrijiri.

Anul acesta la Botoșani patru cazuri (mamă și copil nota red.) au fost transferate în Centrul Maternal „Micul Prinț" din Botoșani.

Cumva cele care doresc și au cât de cât interesul să crească copilul sunt încurajate și transferate la un centru maternal pentru îngrijiri adecvate dacă nu au condiții acasă, dacă nu au locuință sau nu au cu ce îngriji acel copil. Au fost patru cazuri anul acesta, mai puține anul acesta, însă au crescut numărul de cazuri cu copii abandonați”, a completat medicul Carmen Zaboloteanu.

Nicio mamă minoră nu și-a abandonat copilul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...

Prefectul Dan Nechifor solicită patrule ale oamenilor legii non-stop în zona Centrului Vechi! (video)

astăzi, 12:20

Joi dimineață a avut loc prima conferință de presă organizată de Dan Nechifor în calitate de prefect al județului Botoșani. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numără și ...