Copii abandonați în Maternitate de cele care le-au dat naștere (video)

Bebelușii au fost preluați de un asistent maternal profesionist. 

Copii abandonați în Maternitate de cele care le-au dat naștere (video)

   Foto: 360 medical

De la începutul anului 2023, cinci copii au fost abandonați în Maternitatea din Botoșani de cele care le-au dat naștere.

Cadrele medicale de la Maternitate spun că numărul a crescut ușor față de anii precedenți, însă nu reprezintă un procent semnificativ.

Au fost cinci cazuri când mama a renunțat la acest drept și și-a lăsat copilul în Maternitate. Ulterior a fost instituită măsura de asistență socială la un asistent maternal profesionist. Cinci nou născuți am avut anul acesta, mai mulți decât în anii precedenți când aproximativ 2, 3 copii aveau nevoie de măsura instituirii unui asistent maternal profesionist”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu, medicul șef al Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani.

Aceștia au fost părăsiți de mame minore, din varii motive. De asemenea, în perioada menționată anterior, 49 de minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au născut, la Botoșani.

Procentul cel mai mare a fost la mamele de 17 ani, fiind în număr de 31, patru fete de 16 ani și patru de 15 ani.

În Maternitatea Botoșani fiecare mamă care are sub 18 ani este luată în evidență de asistenta socială a secției. Se face o anchetă socială minimă inițial și în funcție de primele date, cele preliminare, se iau decizii ulterioare. Numărul de minore care au născut anul acesta este ușor scăzut”, a adăugat dr. Carmen Zaboloteanu.

Cele mai multe mame minore provin din mediul rural, 45 la număr, iar 4 din mediul urban.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Traseul roșu: Ștafeta veteranilor Invictus a ajuns la Botoșani! (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Ștafeta Veteranilor este un eveniment marca Invictus România și a ajuns la ediția cu numărul XI, fiind desfășurat în perioada 04 – 25 octombrie 2024. Scopul acestui proiect est...

Mandatele a zeci de primari și consilieri locali, validate de judecătorii din Botoșani! (Video)

Thursday, 17 October 2024

În cadrul conferinței de presă săptămânale, Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a primit hotărârile de validare a mandatelor pentru consilierii l...

Un veteran al asistenților la Zilele Medicale Botoșănene: „Oare o să ajungem să vorbim și despre inteligența artificială?” (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Cu această ocazie, la Hotel Rapsodia a fost organizat Simpozionul Județean al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) –...