Congres și Zilele Spitalului Județean „Mavromati”, evenimente propuse de Corneliu Prepeliță! (video)

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, își propune pentru anul viitor să organizeze un Congres Științific și Zilele Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

În acest fel, managerul intenționează să pună unitatea sanitară pe harta evenimentelor medicale care se organizează în țară.

Ca să fiu sigur că o să mă țin de cuvânt vreau să vă transmit că, în cursul anului viitor vom organiza Congresul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Zilele Spitalului Județean, o manifestare științifică, care va fi prezentă pe harta manifestărilor medicale din țară. Sper să și reușesc ce mi-am promis, dar sunt ferm convins că va fi așa, o manifestare de amploare”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

În cadrul acestui congres vor participa cadre medicale din universitățile din țară și vor avea loc conferințe pe diverse teme de interes pentru personalul medical.

Vor fi manifestări științifice, comunicări medicale, participarea cadrelor didactice din cadrul Universităților de Medicină și Farmacie din țară, cum ar fi Iași, Târgu Mureș, cele care sunt mai aproape. Sperăm, dacă nu în primul an, măcar în anii următori să îi dăm o dimensiune internațională prin participarea cadrelor didactice din lume. Medicii vor conferenția pe specialitățile sale”, a completat Corneliu Prepeliță.

Medicul Ramona Guraliuc spune că aceste evenimente sunt foarte importante pentru dezvoltarea profesională a unui medic, deoarece medicina se dezvoltă de la an la an și aparatura medicală de altfel.

Aceste manifestări științifice din care, cred eu, orice medic din orice specialitate are de învățat, pentru că o dată se prezintă la nivel de țară noutățile care apar în fiecare specialitate și care ne privesc, studii de caz sau tot ceea ce alți colegi de-ai noștri din centrele universitare ni le prezintă pentru că sunt cu un pas înaintea noastră”, a declarat dr. Ramona Guraliuc, medic șef UPU-SMURD.

Ulterior acestui eveniment sarcina personalului medical este să implementeze ceea ce a învățat în cadrul congresului.

„După aceea noi trebuie să le implementăm. Este un plus valoare, de cunoaștere care va fi adus acestui spital și personalului care deservește acest spital”, a completat Ramona Guraliuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Personalul de la „Mavromati” băgat în ședință de Corneliu Prepeliță! Medic: „Noi suntem aici pentru pacienți” (video)

astăzi, 14:46

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a informat reprezentanții presei locale că astăzi, 2 octombrie 2024, va avea loc o ședință în ca...

Mesajul unui doctor din Botoșani către managerul de la „Mavromati” cu acte în regulă: „A fost o adevărată problemă” (foto, video)

astăzi, 11:57

Corneliu Prepeliță a venit la conducerea Spitalului Județean „Mavromati” în luna iulie a acestui an, ocupând funcția în baza unui interimat. Marți a fost publicat...

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...