Certificatul verde de vaccinare COVID-19 va fi lansat și în România pe 1 iulie

Certificatul verde de vaccinare COVID-19 va fi lansat și în România pe 1 iulie

   Sursa foto ilustrativ: Medifax

Certificatul verde de vaccinare COVID-19 va fi disponibil în România de la 1 iulie și va putea fi folosit doar de 3 categorii de persoane.

Autoritățile vor lansa o platformă online securizată, creată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul. Prima testare pentru certificatul verde digital a fost făcută cu succes în luna mai

Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane

– persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19

– persoane care au trecut prin boală – prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtat

– absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ.

Certificatul UE a fost propus pentru reluarea călătoriilor în pandemie, în condiţii de siguranţă din această vară. Acesta va reprezenta dovada că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obţinut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecţii cu noul coronavirus. Certificatul verde digital va fi gratuit, securizat şi accesibil tuturor cetăţenilor. Documentul va fi disponibil în format digital sau pe hârtie.

Certificatul digital UE conține date de identificare esențiale – numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

„Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european, iar România este în grafic în acest moment cu procedurile pentru ca certificatul să fie disponibil începând cu această dată”, a anunțat, joi, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Spune-ne opinia ta