CE SPUN BOTOSANENII despre schimbarile din Sanatate: "Vom muri cu zile!"

CE SPUN BOTOSANENII despre schimbarile din Sanatate: "Vom muri cu zile!"

De la 1 aprilie, sanatatea ne va da dureri de cap. Mai exact, pentru a finanta spitalele, guvernantii inlocuiesc mult hulita spaga din sanatate cu notiunea de COPLATA. Botosaneanul spune, insa, ca povara ramane tot pe umerii bolnavului, care va fi nevoit sa plateasca si COPLATA, dar si... atentia catre medic!  

"Nu cred ca atentia pentru doctor dispare, pentru ca am impresia ca-s necajiti de jos si pana sus, pana la Guvern, si au nevoie sa ia orice ban, orice atentie, mai ales ca-s obisnuiti deja. Am auzit de tarifele care vor fi si nu mi se par prea bune. Daca as fi in situatia in care sa fiu bolnava si sa chem medicul, l-as chema acasa, doar daca ar fi ceva ugent. Banii oricum nu ajung, dar de nevoie lasi de la gura si dai pentru sanatate. Nu suntem multumiti de aceasta coplata pentru ca a fost mai bine atunci cand nu se platea nimic", a spus Aglaia Daniliuc, pensionara, din comuna Vorona.

"Sunt convins ca oamenii vor plati si spaga si onorariul legal. Am auzit ceva de preturile care vor fi de la 1 aprilie, dar mi se par mari, la salariile noastre", spune Dorinel Saramet, electrician.

 

 
"Eu cred ca cel care a dat si are de unde sa dea bani sau alte atentii va da in continuare, chiar daca plateste onorariul legal, care nu are nu da, dar cred ca vom muri cu zile. Daca nu avem bani, nu ne mai tratam, nu mai avem medic, ce facem? Tarifele mi se par exagerate pentru cei care traiesc de azi pe maine, care nu au ce pune pe masa. Eu de exemplu am in ingrijire patru copii si traiesc din ajutor social", crede Aurica Vizitiu, casnica, din municipiul Botosani.

 


Serviciile medicale platite sunt consultatiile la medicul de familie - 5 lei si consultatiile la medicul specialist - 10 lei, vizita la domiciliu dupa program - 15 lei, consultatii UPU, fara a fi o urgenta - 20 lei, RMN - 100 lei, spitalizarea timp de 7 zile - 100 lei, potrivit proiectului Ministerului Sanatatii din 2009.

"Sumele incasate din aceste tarife vor ramane la furnizorii de servicii medicale sau la medicii de familie. Banii vor fi folositi pentru dotarea spitalului, pentru a cumpara aparatura, iar pacientul poate cere sa vada ce s-a facut cu banii", a declarat ministrul Sanatatii.

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
18

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...