Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a anunțat că până astăzi, 26 martie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani sunt în carantină instituționalizată 141 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

De asemenea, alte 1844 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, a mai adăugat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

“Direcția de Sănătate Publică Botoșani a efectuat o anchetă epidemiologică în urma prezenței în Spitalul Județean Mavromati Botoșani și în Spitalul Municipal Dorohoi a unei persoane confirmată ulterior cu virusul covid 19. S-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico - sanitare și 5 contacți din familie. Toate persoanele sunt asimptomatice, însă au fost testate în vederea identificării prezenței virusului”, a explicat astăzi Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
39

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
127

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
17

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...