Botoșăneni ajunși la urgențe cu lipotimie. Recomandările medicilor pentru vremea caniculară

Medicii au lansat o serie de recomandări esențiale, mai ales că meteorologii au anunțat că această săptămână va fi una de foc, cu temperaturi ce vor urca în termometre până la 40 de grade în unele zone.

Botoșăneni ajunși la urgențe cu lipotimie. Recomandările medicilor pentru vremea caniculară

Deși doar trei pacienți au ajuns, în ultimele zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, cu stări de rău cauzate de temperaturile ridicate, medicii ne avertizează să acordăm o mai mare atenție sănătății în această perioadă.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, pacienții au fost tratați în UPU și nu au avut nevoie de internare.

În acest context, medicii au lansat o serie de recomandări esențiale, mai ales că meteorologii au anunțat că această săptămână va fi una de foc, cu temperaturi ce vor urca în termometre până la 40 de grade în unele zone.

„Pentru zilele caniculare care urmează, Ministerul Sănătății recomandă pe cât posibil evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 - 18:00. În perioada de caniculă este recomandat consumul de lichide, între 1,5 – 2 litri de apă. Medicii recomandă consumul de fructe și legume proaspete, deoarece acestea conțin o cantitate însemnată de apă. În această perioadă trebuie evitat alcoolul, deoarece favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Dacă este absolut necesară expunerea la soare în jurul amiezii trebuie adoptată o ținută adecvată, care să includă pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

De asemenea, medicii spun că indicat ar fi să ținem legătura și cu rudele, vecinii sau cunoștințele care au o vârstă înaintată, probleme de sănătate sau sunt cu dizabilități, interesându-ne de starea lor de sănătate.

În plus, activitățile în aer liber care necesită un consum mare de energie, precum sportul sau grădinăritul, sunt de evitat în această perioadă.

Potrivit specialiștilor în sănătate, lipotimia poate să apară brusc, fără a fi declanșată de un factor anume sau poate să apară din cauze precum căldura excesivă, stresul sau febra.

Starea de lipotimie se poate întâmpla oricând, oriunde și oricând. De exemplu, dacă suntem la birou și nu am mâncat sau ne încearcă emoții puternice. Oricine poate prezenta risc de lipotimie sau stări de leșin, însă adulții în vârstă sunt cei mai vulnerabili, mai ales din cauza bolilor cronice asociate. Lipotimia este, de altfel, asociată în termeni populari ca fiind starea de leșin. Aceasta apare în momentul în care vascularizarea nu se mai produce în parametrii normali, iar creierul nu se mai poate oxigena conform parametrilor normai și poate duce spre o pierdere temporară a cunoștinței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
842

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8069

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1296

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...