Botoșăneanul care a primit un rinichi de la fratele său va fi externat. "Pacientul se recuperează foarte bine", spun medicii ieșeni!

Botoșăneanul care a primit un rinichi de la fratele său va fi externat. "Pacientul se recuperează foarte bine", spun medicii ieșeni!

Medicii Spitalului "Parhon" din Iasi vin cu vesti bune. Pacientul care a fost supus in cursul saptamanii trecute unui transplant renal se recupereaza conform asteptarilor, iar functia renala revine la normal. Avand in vedere aceste lucruri, medicii sustin ca botosaneanul urmeaza sa fie externat in cursul acestei saptamani. Reamintim ca barbatul in varsta de 53 de ani a primit rinichiul de la fratele lui, in varsta de 50 de ani.

"In cursul saptamanii trecute, la Spitalul Parhon din Iasi a fost efectuat un transplant renal, de la donator viu. Este vorba despre doi frati, unul in varsta de 50 de ani donand un rinichi fratelui in varsta de 53 de ani. Cel care a primit rinichiul este din Botosani, iar cel care a donat este din Constanta. Interventia a decurs bine, iar pacientul se recupereaza foarte bine. Functia renala este una normala si, cel mai probabil, in urmatoarele zile pacientul va fi externat. Pana in prezent, in anul 2018, la Spitalul Parhon din Iasi s-au efectuat 15 transplanturi renale, in acest numar fiind incluse atat transplanturile de la donator viu, cat si cele efectuate de la donator cadaveric", precizeaza pentru Buna Ziua Iasi dr. Ionut Nistor, purtator de cuvant al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
391

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
537

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
652

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...