Boala care distruge viața socială a pacienților botoșăneni. Medic: „Nu poate fi vindecată” (Video)

Psoriazisul reprezintă o dermatoză inflamatorie cronică, mediată imunologic, cu o puternică predispoziție genetică. Pacienții diagnosticați cu această afecțiune suferă din punct de vedere emoțional și social.

Medicii arată că psoriazisul necesită un tratament de lungă durată și, în cazul unor pacienți, tratarea este îngreunată din cauza altor comorbidități. Dr. Denisa Misăloaie susține că în cazul pacienților cu diabet vindecarea și ținerea sub control a acestei afecțiuni este mult mai dificilă.

 

Psoriazisul necesită un tratament pe termen lung, aceasta fiind o patologie care se asociază și cu alte morbidități, cum ar fi hipertensiune arterială, dar și insuficiența venoasă cronică. Este o patologie de lungă durată. Mai ales că acești pacienți pot prezenta diabet zaharat, care îngreunează vindecarea completă a ulcerațiilor de la nivelul membrelor inferioare, dar scopul nostru este de a-i ajuta și de a crește calitatea vieții pacienților”, a declarat dr. Denisa Misăloaie, medic specialist dermato-venerologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

Psoriazisul nu poate fi vindecat și, mai mult decât atât, este o boală autoimună. De asemenea, poate fi declanșată de factori psihici, emoționali și chiar de stres.

Psoriazisul nu poate fi vindecat, este o patologie cronică, autoimună, dar scopul nostru este să îl aducem în remisiune. Odată oprit tratamentul, de cele mai multe ori patologia reapare. Sunt factori psihici care influențează apariția acestor boli, factori din familie, dacă există rude cu această patologie. De cele mai multe ori, debutul psoriazisului este declanșat de un factor de stres, un deces în familie, pierderea locului de muncă și asta se întâmplă, din păcate, la vârste din ce în ce mai fragede”, a completat medicul Denisa Misăloaie.

Psoriazisul apare de la vârste din ce în ce mai fragede, susțin specialiștii. În unele cazuri această afecțiune este declanșată de factorul școlar.

De la 15 la 20 de ani. Aceștia fiind stresați de factorul școlar, un profesor, ori colegii care prezintă un stres pentru aceștia”, menționează medicul.

Pe lângă psoriazis, mai există și pitiriazis, însă care se poate trata. Ca și în cazul psoriazisului, și această afecțiune poate fi provocată de stres, însă de cele mai multe ori este declanșată de o ciupercă.

„Pitiriazisul este o afecțiune de origine fungică. Aceasta se poate trata foarte ușor cu antimicotice. Este dat de o ciupercuță, dar și stresul poate provoca pitiriazis în viața unui pacient, însă umiditatea și căldura sunt factori care contribuie mai mult la apariția acestei patologii. Ciupercile sunt în general factori care iubesc umiditatea”, a conchis dr. Denisa Misăloaie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Peste 20.000 de botoșăneni nu au acces la medic, primari acuzați de dezinteres! (Video)

Friday, 18 April 2025

Județul Botoșani se confruntă cu o criză acută a medicilor de familie. Cetățenii din opt comune nu au acces la medic de ani buni, iar alții s-au trezit de pe o zi pe alta că le-a plecat medic...

Medicii din Botoșani fac apel la echilibru și ponderabilitate înainte de sărbători: „Ar trebui să îți urmezi instinctul și să mergi la medic” (Video)

Friday, 18 April 2025

Urmează o perioadă încărcată pentru sistemul de urgență a unităților medicale. În fiecare an, la fiecare sărbătoare, zeci de botoșăneni ajung la urgențe fie că au mânca...

Medic de familie, agresat de un primar din Botoșani. A intrat noaptea peste el și l-a dat afară! (Video)

Thursday, 17 April 2025

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din urmă cu două zile s-au discutat mai multe probleme pe care medicii de familie le întâmpină în județul Botoșani. Pe l&...