Aproape 500.000 de copii din România sunt nevaccinaţi cu unul sau mai multe produse din programul naţional de imunizare

Aproape 500.000 de copii din România sunt nevaccinaţi cu produse din programul naţional de imunizare. Dozele achiziţionate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul iar până la sfârşitul acestei luni va fi distribuită medicilor de familie o cantitate suplimentară de 420.000 de doze de vaccin BCG, care va asigura necesarul pentru o perioadă de cel puţin un an, iar de luni vor fi livrate peste 330.000 de doze de vaccin ROR.

Aproape 500.000 de copii din România sunt nevaccinaţi cu unul sau mai multe produse din programul naţional de imunizare

Din informaţiile transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, la data de 31 mai au fost raportate următoarele date legate de numărul de copii nevaccinaţi cu vaccinurile cuprinse în cadrul Calendarului Naţional de Vaccinare: 11.973 nevaccinaţi cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu teravalent şi 88.112 cu difterotetanic.

Recuperarea la vaccinare se realizează de către medicii de familie, care programează părinţii la vaccinare sau pentru recuperarea la imunizare a copiilor, astfel că numărul exact al copiilor care vor fi recuperaţi nu se cunoaşte, acesta fiind în funcţie de numărul medicilor de familie care vor chema copiii la vaccinare, dar şi de numărul de părinţi care vor accepta să se prezinte cu copiii la imunizare, a precizat Andreea Popescu, reprezentanta Ministerului Sănătăţii pe probleme de vaccinare, într-un material transmis la cererea News.ro.

Referitor la criteriile de programare a copiilor pentru vaccinare, reprezentanta Ministerului Sănătăţii a spus că aceasta se face în funcţie de vârstă.

"Programarea la vaccinare se realizează în funcţie de vârsta recomandată în Calendarul Naţional de Vaccinare. Fiecare medic de familie catagrafiază lunar copiii pentru fiecare tip de vaccin în parte (eligibili la vaccinare + restanţieri). Vaccinarea copiilor eligibili şi recuperarea la vaccinare se realizează în funcţie de implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare, cât şi de răspunsul părinţilor la solicitarea medicilor de familie în vederea vaccinării copiilor”, a mai spus Andreea Popescu.

Întrebată dacă stocurile de vaccin vor permite recupera tuturor copiilor, reprezentata Ministerului Sănătăţii pe probleme de imunizare a susţinut că produsele achiziţionate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul.

Citiţi mai departe pe News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...