Aparatură medicală de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean (fotogalerie)

Aparatură medicală de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean (fotogalerie)

Procesul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean continuă prin achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”.

La cel mai mare spital județean din Regiunea de Nord-Est au ajuns ecografe portabile, electrocardiografe, analizatoare de imunologie, paturi cu ridicare verticală și paturi ATI, tărgi hidraulice, monitoare de funcții vitale, monitoare fetale, o stație de lucru video-laringoscopie, videoendoscop flexibil de intubație, lămpi UV, concentratoare de oxigen, aparate de anestezie cu modul de monitorizare gaze, aparate de testare PCR rapid, injectomate, dar și aparatură electrică necesară pentru asigurarea celor mai bune condiții de spitalizare (mașini de spălat cu barieră septică, uscătoare de rufe profesionale și calandru).

Investițiile au fost făcute din fonduri europene atrase din Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Manifestăm o grijă deosebită pentru sănătatea botoșănenilor și facem toate eforturile pentru a aduce spitalele din județ la standarde moderne. Echipele Consiliului Județean Botoșani și Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” depun toate eforturile pentru ca fiecare secție să fie dotată cu aparatură medicală de ultimă generație. Ne dorim ca botoșănenii să poată beneficia de cele mai bune condiții de tratament, ca medicii să aibă toate dotările necesare, astfel încât să poată să-și exercite meseria cu profesionalism și cu dedicație față de pacienți. Baza materială a unităților sanitare, condițiile de lucru și empatia cadrelor medicale față de cei suferinzi sunt esențiale pentru un act medical de calitate. Ne-am angajat că vom face tot ceea ce ține de autoritatea publică pentru a asigura baza materială. Am făcut investiții fără precedent în sistemul sanitar botoșănean, astfel încât cadrele medicale să ridice standardele de îngrijiri în Spitalul Județean”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, adăugând că vor fi valorificate toate oportunitățile de investiții pe fonduri europene și guvernamentale.
 

 

Spune-ne opinia ta