Aparatură medicală de aproape 900.000 de lei donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din Botoșani

Aparatură medicală de aproape 900.000 de lei donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din Botoșani

Organizația Salvați Copiii România dotează Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu aparatură medicală în valoare totală de 894.300 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blender de aer, 1 hota filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 CPAP - pentru a le oferi celor mici tratamente cât mai acurate.

Anual, aici au loc în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15 % nou născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Dotarea are loc în  cadrul proiectului Șansă la viață pentru nou născuții din Botoșani finanțat prin Fondului Viață pentru Nou-Născuți, Fundația Vodafone Romania.

„Ultimii doi ani au pus o presiune suplimentară asupra unui sistem medical fragilizat și de aceea am accelerat eforturile noastre de a ajunge la maternitățile din țară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Dotarea aceasta este foarte importantă, e un spital cu care colaborăm des și care preia nașterile din tot județul”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă a maternității Mavromati din Botoșani iar valoarea acestuia este de 995.926 lei.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta