Aparat drugtest pentru cel mai mare spital din Botoșani

Acest aparat ar ajuta în mai multe situații și ar ușura munca personalului unității sanitare. 

Aparat drugtest pentru cel mai mare spital din Botoșani

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani va avea, în curând, aparat pentru depistarea substanțelor interzise în organismul pacienților.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, investiția pentru achiziționarea aparatului se ridică la câteva mii de euro, iar acesta poate depista în jur de 26 posibile droguri.

„Pentru achiziționarea unui aparat DrugTest, care va depista cam 26 de posibile droguri. Până acum Spitalul Județean Mavromati nu a avut un astfel de aparat. De obicei sunt solicitările care vin de la Poliție, când sunt găsiți în trafic șoferi cu suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise și ei vin cu trusa lor. Se recoltează probe de sânge și de urină și se trimit către Medicina Legală”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

Cu acest aparat vor fi testați pacienții care vor ajunge la Urgențe și sunt bănuiți că ar fi consumat droguri.

„Vom testa pacienții care se vor prezenta în urgențe, care prezintă suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise. Este important să fie și acest aparat. Ajută în multe situații”, a completat dr. Monica Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1696

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
634

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...